Зеленський про припинення війни: "Наступний тиждень може завершити російський терор"
Зеленський про припинення війни: "Наступний тиждень може завершити російський терор"

Зеленський про припинення війни: "Наступний тиждень може завершити російський терор"

Президент України Володимир Зеленський відреагував на поразку арсеналів у Росії та похвалив українських військових за точні удари.

Як передає "Хвиля", про це він повідомив у своєму вечірньому відеозверненні.

Зеленський наголосив на важливості здатності "повертати війну додому" та необхідності більшої підтримки від партнерів.

"Сьогодні знову варто відзначити наших воїнів за влучність - точність саме на території ворога. Це те, що змінює ситуацію принципово - наша здатність повертати війну додому до Росії. Є ще одна поразка арсеналу в Росії, і це був значний арсенал для окупанта. Усі наші воїни Сил оборони та безпеки України, які були задіяні, – дякую! Збройні Сили України, Служба безпеки України та всі, хто залучався – молодці!", - заявив президент.

За словами Зеленського, також є гарна робота СБУ щодо ще одного арсеналу російських військ. Це були сховища російських тактичних ракет та керованих авіабомб – все, що Росія використовує для терору проти наших міст, наших позицій.

"І я хочу наголосити: ми це робимо завдяки нашим здібностям, нашій зброї – без тих засобів, які можуть надати партнери, які можуть значно прискорити завершення цієї війни завдяки знищенню російського наступального потенціалу", - сказав лідер України.

Крім того, Зеленський підкреслив, що якби ми могли всю нашу точність направити для захисту нашої держави, якби для цього було достатньо ракет та дозволів, які можуть надати партнери, ситуація загалом у війні була б значно кращою для нашої безпеки – для безпеки України та всіх у світі.

"Ми переконуємо партнерів – і продовжимо говорити про це наступного тижня, – що Україні потрібна повноцінна далекобійність. І не лише наші власні дрони, не лише наші власні ракети, які поки що не мають достатньої дальності, але й усе те, чим світ може бути убезпечений від терору, від Росії", – заявив він.

За його словами, наступний тиждень може стати багато в чому визначальним для того, щоб зупинити російський терор, цю агресію та повернути нормальну безпеку.

"Щоб це сталося, рішучість наших партнерів має відповідати сміливості українців. Відповідь на запитання "Коли завершиться ця війна?" насправді, коли рішучість партнерів не відставатиме від того, що ми можемо робити для нашого захисту, для нашої незалежності, для нашої перемоги. Україна має перемогти у цій війні! Може перемогти. Але разом із усім світом. Наша чітка стратегія буде на столі у партнерів. У президента Сполучених Штатів", – додав лідер України.

Нагадаємо, Зеленський пояснив, чому Захід боїться ударів України по РФ.

Теги за темою
Володимир Зеленський
Джерело матеріала
loader