Новий удар по санкціях Заходу: як Росія експортує нафту в обхід санкцій
Новий удар по санкціях Заходу: як Росія експортує нафту в обхід санкцій

Новий удар по санкціях Заходу: як Росія експортує нафту в обхід санкцій

Росія використовує підсанкційні танкери для експорту нафти

З квітня у російських портах завантажили, щонайменше, 17 вантажів нафти та нафтопродуктів на судна, які вже потрапили у санкційні списки Заходу. Зокрема, у серпні та вересні десятки підсанкційних танкерів використовували для транспортування російської сировини. Для порівняння, у квітні це було лише одне судно, пише Markets Insider.

Чимало російських нафтових танкерів, що потрапили під санкції, простоювали після того, як на них були накладені торгові обмеження. Проте деякі з них, найімовірніше, працювали поза полем зору і нещодавно почали знову з'являтися в цифрових системах відстеження.

Важливо! Наприкінці вересня стало відомо, що доходи Росії від експорту нафти впали до найнижчого рівня за 7 місяців. Це пов'язують з глобальним зниженням цін на сировину. Нагадаємо, у вересня вартість еталонної марки Brent обвалилася до мінімуму за 3 роки.

Зокрема, відомо, що два судна, які внесли до санкційних списків Заходу, зникли з карти під час свого першого рейсу після того, як на них наклали обмеження. Проте обидва танкери знову зафіксували у вересні. Ці судна помітили, коли їх розвантажували в Китаї. Також з'ясували, що ще 20 підсанкційних суден простоюють біля берегів Росії або стоять на якорі в російських портах.

Теги за темою
Гроші
Джерело матеріала
loader
loader