Можна приготувати білокачанну капусту, але підійде і пекінська.
Капустяні котлети з яйцем — дуже проста страва. Для того щоб було ситніше, у капустяні котлети додають варене яйце. Подати готові овочеві котлети можна до будь-яких гарнірів, наприклад, із картопляним пюре. Також вони чудово поєднуються зі сметаною, кефіром, свіжою дрібно нарізаною зеленню, стверджують автори рецепта.
Такі котлети можна готувати і без яйця, тоді вийде пісна страва.
Капустяні котлети
Інгредієнти;
- капуста — 250 г;
- одне яйце;
- кефір — 75 г;
- борошно — 3 ст. л.;
- олія рослинна — 40 мл;
- сіль — 1/2 ч. л.;
- перець чорний мелений — за смаком.
Білокачанну капусту можна замінити на пекінську. Смак трохи зміниться, але все одно вийде. Відварюємо яйце круто. З капусти обов'язково знімаємо верхнє листя, а потім тонко шаткуємо ножем 250 грамів.
Відваривши яйце, чистимо його та нарізаємо середніми кубиками. Викладаємо до капусти в миску. Додаємо кефір, борошно, солимо та перчимо. Усе дуже ретельно перемішуємо ложкою.
У сковорідку наливаємо олію та нагріваємо на вогні. Через хвилину, коли олія добре прогрілася, викладаємо ложкою капустяні котлети.
Зменшуємо вогонь до мінімального і смажимо котлети до красивої та золотистої скоринки з двох боків. По дві хвилини з кожного боку. Головне — вогонь має бути мінімальним, щоб котлети добре просмажилися. Готові котлети викладаємо на паперові рушники.
Читайте також:
Молода капуста, тушкована з копченою свинячою грудинкою: рецепт ситної страви
Тушкована капуста з томатною пастою: як приготувати смачну пісну страву
Без смаження та тушкування: смачна капуста в "рукаві" для запікання