Тимощук зібрав майже мільйон рублів для Курської області
Тимощук зібрав майже мільйон рублів для Курської області

Тимощук зібрав майже мільйон рублів для Курської області

Колишній футболіст збірної України Анатолій Тимощук долучився до російського аукціону для Курської області, де проходить операція ЗСУ. Футболку з автографом Тимощука продали за 700 000 рублів (понад 7500 доларів). Про це повідомив телеграм-канал “Русский Фанатский Аукцион”. Інші футболісти, тренери та колишні гравці “Зеніту” виручили за свої футболки в десятки разів менше – від 26 до 80 тисяч рублів.

13 вересня телеграм-канал “Ландскрона” написав, що пітерський “Зеніт” 8 вересня вийшов на товариський матч проти «Кайрата» (казахстанський клуб з Алма-Ата) у футболках, виконаних у кольорах блокадної стрічки на честь Дня пам'яті жертв блокади Ленінграда. Після гри підписані футболки передали для аукціону для Курської області.

Участю Тимощука в аукціоні обурилися в українських соціальних мережах. Зокрема, керівник Центру протидії дезінформації при РНБО Андрій Коваленко написав у своєму телеграм-каналі, що ці гроші підуть на допомогу російській армії. 

- Це людина з Волині. Якщо ви думаєте, що він чимось відрізняється від багатьох тих, хто виїхав зараз і медійно працює в інтересах рф - то мало чим, — заявив він.

Екскапітан збірної України з початком повномасштабного вторгнення продовжив працювати одним із тренерів "Зеніту".

Фото: t.me/fanaticsarmy

  • У березні 2022 року Українська асоціація футболу позбавила Тимощука тренерської ліцензії, виключила з реєстру гравців команди, позбавила титулів та заборонила займатися футбольною діяльністю в Україні.
  • 7 січня 2023 року президент України Володимир Зеленський підписав указ про введення санкцій РНБО проти Анатолія Тимощука.
Джерело матеріала
loader
loader