Умєров - про дозвіл бити вглиб РФ: Партнери жодного разу не казали, що це неможливо
Умєров - про дозвіл бити вглиб РФ: Партнери жодного разу не казали, що це неможливо

Умєров - про дозвіл бити вглиб РФ: Партнери жодного разу не казали, що це неможливо

Партнери України жодного разу не казали представникам української влади про те, що удари углиб РФ є неможливими.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» поінформував міністр оборони Рустем Умєров, передає кореспондент Укрінформу.

«Жодного разу (партнери — ред.) нам не казали, що це неможливо. Просто вони занурені у свої операційні питання, щоб отримати дозвіл для того, щоб бути на safe side (безпечному боці — ред.)... Це їхні внутрішні питання. Ми їх розуміємо, чуємо і чекаємо, коли нам нададуть цей дозвіл», - сказав він.

Відповідаючи на питання, чи були у діалозі конкретно з представниками США заборони на щось у плані ударів, чи проговорювалися ці цілі, Умєров поінформував, що у питаннях міжнародно визначених кордонів України взагалі «питань ніколи не було і не буде».

«У питаннях, де ми (зброю — ред.) застосовуємо далі, щоб мати відсіч або стримувати РФ - у цьому плані йдуть консультації. У цьому плані ми очікуємо від них результату, і, сподіваюся, вони нам нададуть цей дозвіл», - пояснив міністр.

Він запевнив, що Україна застосовує різну зброю — чи ракети, чи дрони, які були надані партнерами, відповідно до всіх домовленостей.

За його словами, Україна вже застосовувала таку зброю — зокрема, на ТОТ.

«Коли ми пояснюємо свій план стримування ворога або наступу, контрнаступу, або оборонні операції тощо, ми завжди пояснюємо таргетування, цілі, якими силами і засобами ми будемо це робити, щоб наші партнери були у курсі цього. У цьому плані це — операційне питання, але ми його підняли на стратегічний рівень і пояснювали, як ми даємо відсіч ворогу, щоб він не тероризував наші міста, щоб він не мав жодної переваги над нами тощо. І у цьому плані вони дуже нормально відносяться до цього. У них є свої оверсайти — тобто, вони у деяких питаннях мають питати свої парламенти, хто має питати радників з нацбезпеки. Зараз це опрацьовується, і згодом ми будемо мати вже результат», - поінформував Умєров.

Як повідомлялося, експрезидент Латвії Раймондс Вейоніс особисто виступив за дозвіл Україні наносити далекобійною зброєю удари по військових цілях у РФ. При цьому, за його словами, для західної сторони принципово важливо, щоб не було невиправданих жертв від ударів, завданих її зброєю.

Теги за темою
війна Міноборони
Джерело матеріала
loader
loader