Зеленський розповів про "план Б" для України: що буде, якщо Байден відмовить у підтримці
Зеленський розповів про "план Б" для України: що буде, якщо Байден відмовить у підтримці

Зеленський розповів про "план Б" для України: що буде, якщо Байден відмовить у підтримці

Президент України Володимир Зеленський заявив, що у випадку відмови президента США Джо Байдена підтримати новий український план мирного врегулювання, Україна буде змушена продовжувати діяти за "планом Б", як це було протягом останніх років.

Про це український лідер розповів в інтерв'ю виданню The New Yorker.

"Ми живемо за планом Б вже роками", - зазначив Зеленський, пояснюючи, що "план А" був запропонований ще до початку повномасштабної війни і передбачав превентивні санкції та посилення України різноманітною зброєю.

Президент України підкреслив важливість нового "плану А", який він має намір представити Байдену: "Якщо ви не хочете, щоб ця війна тривала, якщо ви не хочете, щоб Путін поховав нас під трупами свого народу, забираючи ще більше українських життів у процесі, ми пропонуємо вам план зміцнення України".

Зеленський визнав, що його план розроблений насамперед з розрахунком на підтримку Байдена. "Якщо він не захоче підтримати це, я не можу його змусити", - сказав український президент. Водночас він додав: "Якщо він відмовиться - ну, тоді ми повинні продовжувати жити за планом Б. І це прикро".

На думку Зеленського, відмова від підтримки плану означатиме, що "Байден не хоче закінчувати війну жодним способом, який заперечує перемогу Росії". Він застеріг, що це призведе до "дуже тривалої війни - неможливої, виснажливої ситуації, яка забере величезну кількість людей".

Незважаючи на можливу відмову, Зеленський висловив вдячність Байдену за його історичний крок на початку війни, коли той вирішив підтримати Україну, що підштовхнуло інших партнерів зробити те саме.

Теги за темою
Володимир Зеленський Джо Байден
Джерело матеріала
loader