Зеленський розповів, що буде, якщо Байден не підтримає План перемоги
Зеленський розповів, що буде, якщо Байден не підтримає План перемоги

Зеленський розповів, що буде, якщо Байден не підтримає План перемоги

Український план перемоги у війні розрахований на те, що американський лідер Джо Байден підтримає його. 

Як передає Укрінформ, про це заявив Президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю американському тижневику The New Yorker.

На питання про те, чи має Україна план «Б» на той випадок, якщо Байден відхилить План перемоги, Зеленський відповів: «Ми роками живемо у плані «Б».

За його словами, план «А» був запропонований ще до повномасштабної війни, коли йшлося про превентивні санкції та посилення України різним озброєнням. Однак тоді партнери «не послухали» Україну. 

«Зараз я пропоную новий план «А». Цей план означає, що ми змінюємо поточний курс, де встояли лише завдяки силі нашої армії, героїчній відданості європейським цінностям нашого народу та бійців. Якщо ви не хочете, щоб ця війна затягувалася, якщо ви не хочете, щоб Путін поховав нас під трупами свого народу, забравши при цьому більше українських життів, ми пропонуємо вам план зміцнення України», — заявив Президент.

Він пояснив, що у плані прописано те, що партнери можуть зробити без участі Росії. Тож документ не вимагає співпраці від Москви. Зеленський додав, що перш ніж дипломатія зможе бути ефективною, реалізація українського плану залежить лише від Києва і закордонних партнерів.

За словами Президента, цей план розроблений насамперед з урахуванням підтримки Байдена. Але якщо він не захоче його підтримувати, то Зеленський «не може його змусити», і тоді Україна продовжуватиме «жити за планом «Б». 

Водночас відмову Байдена він назвав «жахливою думкою»: «Це означало б, що Байден не хоче закінчувати війну в будь-який спосіб, який заперечує перемогу РФ».

На його думку, це призвело б до «дуже довгої війни — неможливої, виснажливої ситуації, яка вбила б величезну кількість людей».

Як повідомляв Укрінформ, українська делегація на чолі з Президентом Володимиром Зеленським візьме участь у Саміті майбутнього, який відбудеться 22–23 вересня у штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку, а також у щорічних дебатах високого рівня в межах відкриття 79-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН.

Зеленський проведе низку зустрічей, зокрема із президентом США Джо Байденом, віцепрезиденткою Камалою Гарріс і 45-м президентом Дональдом Трампом. Під час зустрічі з американським лідером Зеленський, зокрема, представить План перемоги.

Фото: ОП

Теги за темою
США війна Володимир Зеленський Джо Байден
Джерело матеріала
loader
loader