Путін шукає нові методи залякування, бо ядерні погрози втрачають силу – The Washington Post
Путін шукає нові методи залякування, бо ядерні погрози втрачають силу – The Washington Post

Путін шукає нові методи залякування, бо ядерні погрози втрачають силу – The Washington Post

Російський диктатор Володимир Путін відчуває, що традиційні ядерні загрози більше не діють, і шукає нові способи залякування. Як повідомляє The Washington Post, всередині Кремля зростає усвідомлення того, що неодноразове використання ядерної загрози починає втрачати свою ефективність, а червоні лінії Москви постійно перетинаються.

Аналітики і високопосадовці, близькі до російської дипломатії, вважають, що Путін розраховує на більш обмежену відповідь Заходу, що дозволить Україні використовувати ракети більшої дальності для ударів по Росії. Один із російських чиновників заявив анонімно: «Із ядерними погрозами був перебір. До таких заяв вже є імунітет, і вони нікого не лякають».

Науковець, який співпрацює з МЗС РФ, вважає, що застосування ядерної зброї малоймовірне, оскільки це може призвести до негативних наслідків для Росії на Глобальному Півдні. Він підкреслив, що Захід має потужну військову інфраструктуру, і знайдеться багато вразливих місць.

Відзначено, що нерішучість США у скасуванні заборони на удари західною зброєю по території РФ може заспокоїти Кремль. Однак Путін відчуває тиск, щоб відповісти на можливі удари.

Деякі аналітики вважають, що будь-які удари по території Росії можуть стати серйозною внутрішньою політичною проблемою для Кремля. Тетяна Станова з R-Politik зазначила, що подібні дії можуть змінити баланс сил. Лоуренс Фрідман припустив, що Москва може відповідати диверсійними операціями в інших регіонах.

На думку політичного аналітика Сергія Маркова, Росії все ж доведеться ескалувати конфлікт, оскільки Захід вже навчився не боятися російських «червоних ліній». Станова, в свою чергу, вважає, що Путін поки що не знає, як захистити свої інтереси.

Неясність щодо того, які кроки Путін обере у відповідь на дії Заходу, зростає. Як зазначив Фрідман, ядерні погрози Путіна залишаються навмисно неоднозначними, дозволяючи Західним країнам інтерпретувати їх у найгіршому світлі.

Теги за темою
Росія війна Володимир Путін
Джерело матеріала
loader
loader