Їх не можна ігнорувати: шість ознак, що у домі треба встановити осушувач повітря
Їх не можна ігнорувати: шість ознак, що у домі треба встановити осушувач повітря

Їх не можна ігнорувати: шість ознак, що у домі треба встановити осушувач повітря

Про це пише журнал Ideal Home. У коментарі ЗМІ експерти назвали 6 головних ознак, які вказують, що в оселі потрібно встановити осушувач повітря.

Коли треба ставити осушувач повітря

Останніми роками осушувачі повітря стали обов'язковим елементом для боротьби з вогкістю та конденсатом у домі. Джерела вологи можуть бути різними, однак є чіткі ознаки, які сигналізують про необхідність встановити осушувач.

  • Конденсат на вікнах

Один із найпростіших способів визначити, чи потрібен осушувач в оселі, – постійний конденсат на вікнах. Хоча багато хто може звикнути до цього в холодні місяці, однак насправді це показник високого рівня вологості в приміщенні. Конденсат можна витирати з вікон і самостійно, але осушувач допоможе побороти цю проблему набагато швидше й зекономить багато часу.

  • Поява та збільшення цвілі

Якщо дім страждає від вогкості, зрештою, він стає розсадником цвілі та цвілі. Ванні кімнати, зокрема, є найкращим місцем для цього – особливо там, де бракує вентиляції через відсутність вікон чи витяжки. Втім, у ванній кімнаті з цією проблемою можна боротися й за допомогою рослин, які поглинають вологу.

  • Стійкі затхлі запахи

Якщо ви помічаєте запах затхлості або вогкості, що поширюється в багатьох частинах вашого будинку, то це може бути ознакою надмірної вологості та розвитку цвілі. Цей запах зазвичай найбільш помітний у підвалах, ванних кімнатах і шафах. Якщо ви помітили такий аромат, то не варто його ігнорувати, адже пліснява може охопити чималу площу у домі.

Коли треба ставити осушувач повітря
Коли треба ставити осушувач повітря / Фото Freepik

  • Проблеми з опаленням у домі

Коли за вікном стало набагато холодніше, а опалення у будинку немає, то з'являється "сирий холод". Щоб уникнути такої проблеми, експерти радять встановити осушувач.

  • Алергія та респіраторні хвороби

Осушувач повітря рекомендують встановлювати не лише тоді, коли є висока вогкість у домі. За словами експертів, така річ дуже корисна для тих, хто має алергії чи інші респіраторні хвороби. Річ у тім, що осушувач повітря не очищують повітря, однак вони запобігають утворенню спор та поширенню пилових кліщів, які можуть провокувати алергії та деякі хвороби.

  • Пошкодження натуральних матеріалів

Якщо в оселі пошкоджено органічні природні матеріали типу дерева, натуральних тканин, картин, книг тощо, – це ознаки підвищення вологи, а тому власникам оселі треба бути пильними. Висока вогкість можу спричинити деформацію деревини чи навіть лущення фарби. Особливо популярне таке явище на кухні, якщо там не встановлена витяжка.

Джерело матеріала
loader
loader