Закуска з перців: рецепт простої та смачної заготовки на зиму
Закуска з перців: рецепт простої та смачної заготовки на зиму

Закуска з перців: рецепт простої та смачної заготовки на зиму

Кількість інгредієнтів можна збільшувати чи зменшувати. Все залежить від того, скільки перцю вам потрібно.

Солодкий перець – овоч, незамінний для приготування страв із фаршем, салатів та закусок. Оскільки зараз на ринках продається дуже багато перцю, вирощеного на дачах та городах, саме час запастись ним для заготовок на зиму. Кулінарний блогер Мирослава Пекарюк розповіла, як приготувати смачну закуску з перців на зиму.

Закуска з перців

Інгредієнти:

  • перець ротунду – 750 гр;
  • вода – 250 мл;
  • олія – 5 ст. л;
  • рідкий мед – 5 ст. л;
  • оцет – 5 ст. л;
  • сіль — 1 ч. л;
  • лавровий лист – 2 шт;
  • перець горошком – 5 шт;
  • часник – 3 зубчики.

Спосіб приготування:

Спочатку робимо маринад. Для цього в каструлі змішати воду, олію, мед, оцет, додати перець і лавровий лист, закип'ятити. Потім туди опустити почищений і порізаний навпіл перець. Проварити його в маринаді 5-7 хвилин|мінути|, постійно помішуючи.

У попередньо простерилізовану банку скласти нарізаний часник, перець, часник знову, залити все гарячим маринадом і закрутити банку кришкою. Укутати її рушником, перевернути кришкою вниз і залишити до повного остигання.

Читайте також:

Гювеч: рецепт найсмачнішої страви з баклажанів, перцю та томатів

Дуже просто приготувати: рецепт лечо з баклажанів на зиму

Рулетики із запеченим перцем: рецепт смачної та простої закуски

Джерело матеріала
loader