Як восени обрізати малину для максимального врожаю: секрети досвідчених садівників
Як восени обрізати малину для максимального врожаю: секрети досвідчених садівників

Як восени обрізати малину для максимального врожаю: секрети досвідчених садівників

Секатор може здатися не найкращим інструментом для максимального врожаю ягід, але знання того, як восени обрізати малину , допоможе забезпечити велику кількість соковитих плодів на ваших рослинах.

Щорічне обрізування малини може збільшити врожай ягід - іноді вдвічі - і допоможе створити квітучу, здорову ягідну ділянку.

Використовуйте ці поради та прийоми, щоб осінню обрізати малину у потрібний час.

Як восени обрізати малину для максимального врожаю:

1. Знайте свої ягоди.
Визначення того, як обрізати рослини малини залежить від типу, який ви вирощуєте, а іноді і від того, коли ви хочете збирати врожай. Усі фіолетові та чорні малини мають певний план обрізання. Обрізання червоної або жовтої малини залежить від того, коли рослини плодоносять.

Червона та жовта малина може плодоносити восени і знову на початку літа наступного року – такі малинові кущі називаються осінніми. Вони дають великий урожай восени та менший урожай наступного літа. Червона та жовта малина також може давати один великий урожай плодів наприкінці літа чи на початку осені. Такі малинові кущі називаються літніми. Перед тим, як обрізати, дізнайтеся про свої ягоди.

2. Правильно розрахуйте час.
Час обрізки малини залежить від типу ягід, які ви вирощуєте. Фіолетову та чорну малину обрізають навесні, потім знову після плодоношення та ще раз узимку. Червону та жовту малину обрізають після плодоношення влітку та ще раз узимку.

3. Як восени обрізати малину для максимального врожаю? Обов'язково забезпечте достатньо місця.

Червона і жовта малина дає всі види нових пагонів від свого коріння. За кілька років ці ожини можуть створити густі зарості малинових лоз, що ускладнить догляд за рослинами та збирання врожаю. Чорна та фіолетова малина менш схильні до розростання. Незалежно від того, який сорт малини ви вирощуєте, обмежте рослини поряд, видаляючи всі лози, які вилазять за межі кордону. Гостра лопата або роторна фреза зручна для обрізання небажаних лоз.

4. Утримуйте малину в чистоті.
Зберіть і вивезіть усі обрізані пагони та сміття. Видалення обрізків допоможе контролювати хвороби рослин, які можуть уражати малину, такі як антракноз та шпорцева гниль.

5. Ретельно мульчуйте.
Мульча допоможе зменшити кількість бур'янів, створюючи чисту грядку для посадки малини. Пруття відразу видно на вільній від бур'янів грядці малини, що полегшує спостереження за тим, що ви робите під час обрізки. Подрібнена деревина, лушпиння какао або соснова солома - все це чудові матеріали для мульчі. Ви можете використовувати товстий шар скошеної трави.

6. Захистіть себе.
Малинові стебла густо усіяні шипами. Шкіряні садові рукавички у вигляді рукавичок, довгі рукави та штани допоможуть захистити вашу шкіру. Секатор підійде для обрізання кінців стебел, але сучкорізи з довгою ручкою необхідні для безпечного доступу до ягідних чагарників і висмикування мертвих стебел.

Осіння червона та жовта малина дає врожай ягід восени та ще один урожай наступної пізньої весни чи раннього літа. Почніть обрізку взимку, видаляючи мертві пагони. Потім обріжте пагони, які плодоносили попередньої осені, на чверть їхньої довжини. Обрізаючи плодоносні пагони, ви заохочуєте їх щедріше плодоношення влітку.

Джерело: bhg .

Читайте також:

Що зробити, щоб перець вродив раніше: господар назвав просту "процедуру".

Як позбутися попелиці за одну обробку: що потрібно терміново зробити.

Коли і як висаджувати помідори у відкритий ґрунт – секрети досвідчених городників.

Джерело матеріала
loader