Канали телемарафону піарять «Нафтогаз України» та його очільника, — моніторинг
Канали телемарафону піарять «Нафтогаз України» та його очільника, — моніторинг

Канали телемарафону піарять «Нафтогаз України» та його очільника, — моніторинг

Найбільше піару, як і раніше, було на каналі «Рада». Несподіваним лідером за позитивними згадками став прем’єр Денис Шмигаль, який обійшов президента Зеленського.

В ефірі телемарафону «Єдині новини» триває потужна промоція компанії «Нафтогаз України» та її очільника Олексія Чернишова. Про це свідчать підсумки моніторингу телемарафону «Єдині новини» й ефіру Першого каналу Суспільного за липень — вересень 2024 року, який проводить «Детектор медіа».

Так, в ефірі з’являлись класичні піарівські сюжети про «Нафтогаз» і такі ж «паркетні» сюжети без закадрової начитки з синхроном (БЗ+СХ). Крім того, в міжпрограмному ефірі постійно йдуть іміджеві рекламні ролики «Нафтогазу».

Піарні сюжети про «Нафтогаз» з’являлись на каналах ICTV та СТБ, в ефірі «1+1», Йому ж були присвячені обидва піарівські сюжети, які вийшли на «Ми — Україна».

Загалом у третьому кварталі цього року моніторинг зафіксував в телемарафоні 64 прояви політичного й бізнесового піару (в середньому 0,4 на годину). Це на 15 випадків більше, ніж попереднього кварталу.

Найбільше проявів піару (20), як і раніше, було на каналі «Рада» (в середньому 0,66 на годину). Найменше — на каналах «1+1» і «Інтер» (на обох по 7 проявів або ж по 0,22 на годину).

Як і раніше, найбільш «популярною» формою піару залишаються суто «паркетні» БЗ+СХ, яких найбільше було на «Раді» (17). В ефірах ICTV з СТБ таких «паркетів» було 11, в ефірі «Ми — Україна» — 9.

Канали телемарафону піарять «Нафтогаз України» та його очільника, — моніторинг - Фото 1

Піарівських сюжетів найбільше було на ICTV з СТБ. Тут, крім «Нафтогазу», робили «традиційні» сюжети про фонди власників каналу Пінчуків, а також про курорт Бакота. В ефірі «1+1», крім «Нафтогазу», виправдовували бізнесмена Ігоря Коломойського.

У гостьових студіях піарівські завдання відпрацьовували на «Раді» та на «Ми — Україна». Невиправдано згадали фракційну приналежність гостя лише одного разу на «Інтері». 

Несподівано лідером за політичним піаром в марафоні у третьому кварталі став прем’єр-міністр Денис Шмигаль, який зумів обійти президента Володимира Зеленського. У позитивних контекстах у піарівських матеріалах більше двох разів фігурували також:

Канали телемарафону піарять «Нафтогаз України» та його очільника, — моніторинг - Фото 2

Детальніше підсумки моніторингу читайте тут.

Відзначимо, за підсумками моніторингу, державний телеканал «Рада» переважає інші канали за кількістю ефірного часу в телемарафоні «Єдині новини». При цьому у нього найнижча з-поміж інших каналів-учасників марафону новинна складова.

Читайте також:

  • Обличчя марафону «Єдині новини» в серпні 2024 року: кому давали слово найчастіше
  • Половина українців вважає єдиний телемарафон неактуальним, — соцопитування

Фото:Опора

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Теги за темою
Денис Шмигаль
Джерело матеріала
loader
loader