Нардепи України продовжують таємно оновлювати автопарки, ігнорувати декларації та ховати покупки "за спинами" рідні
Нардепи України продовжують таємно оновлювати автопарки, ігнорувати декларації та ховати покупки "за спинами" рідні

Нардепи України продовжують таємно оновлювати автопарки, ігнорувати декларації та ховати покупки "за спинами" рідні

У народних депутатів України настав осінній сезон оновлень – оновлень автопарків. Як повідомляє Bihus.Info, нардепи продовжують прокачувати свої гаражі люксовими авто, при цьому "забуваючи" включати їх у декларації.

Сергій Мінько, який представляє групу "Довіра", до Ради тепер їздить на новенькій BMW X7 2022 року, яка коштує від 90 тисяч доларів. Щоправда, у декларації її не знайти. За даними журналістів, вдома у Мінько стоїть інший красень – Mercedes GLE 53 AMG 2023 року, ціною від 120 тисяч доларів. Цей автомобіль теж "загубився" у документах.

Обидва люксові авто записані на компанію сестри нардепа, яка, за ідеєю, займається вирощуванням зернових. Сергій Мінько на запит журналістів пообіцяв задекларувати все пізніше.

Не відстає і нардеп від "Слуги народу" Сергій Мандзій, який пересів Toyota Land Cruiser Prado. Машину на 55 тисяч доларів оформлено на його компанію. Сам Мандзій запевняє, що авто просто орендоване і в декларації потім з'явиться.

Ще один "слуга" Богдан Кіцак – унікальна нагода. За документами, він не має особистого автомобіля, але на засідання Верховної Ради він приїжджає на Toyota RAV4, яку нещодавно купила його 69-річна мама. Цікаво, що жінка, за словами знайомих, не живе в Україні з початку війни, але це не завадило їй придбати свіженьку "тачку" для сина.

Але найграндіозніше придбання цього сезону дісталося Анатолію Урбанському із групи "За майбутнє". Його сім'я витратила на Mercedes-Benz G 63 AMG цілих 8 мільйонів гривень! Дружина нардепа, підприємниця, заробила на покупку трохи більше половини суми, тож, мабуть, довелося діставати із сімейної "скарбнички".

Урбанський же, відповідаючи на запитання щодо доцільності таких витрат у воєнний час, нагадав про допомогу армії та висловив сподівання, що колись Україна почне виробляти свої люксові авто.

А ми нагадуємо, Україна через контрабанду втрачає 300 млрд: митниця не помічає запчастини, "айфони" та "італійські бусики"

Раніше стало відомо про те, що чиновник Львівської облради Василина Софранюк купила новий Porsche Cayenne і оформила на пенсіонера-батька

Крім того, Знай.ua повідомляв, скандальний нардеп Гривко хоче "забрати" у держави пам'ятники археології та віддати під бульдозер забудовникам

Джерело матеріала
loader