Туристи зіпсували знаменитий термальний басейн, кидаючи в нього монетки "на удачу"
Туристи зіпсували знаменитий термальний басейн, кидаючи в нього монетки "на удачу"

Туристи зіпсували знаменитий термальний басейн, кидаючи в нього монетки "на удачу"

За словами істориків, на колись блакитну воду басейну вплинули монети, сміття та каміння. Аліса Мерфі зазначила, що традиція кидати предмети у водойму виникла ще 1872 року.

Знаменитий геотермальний басейн Єллоустонського національного парку в США під назвою "Морнінг Глорі" ("Morning Glory"), як повідомляється, змінив колір через велику кількість сміття, кинутого в нього відвідувачами. Про це пише The Independent.

За словами істориків і колишніх співробітників парку, на колись блакитну воду басейну вплинули монети, сміття і каміння, які туристи кидали в нього протягом багатьох років.

"Ми знайшли тонни, можливо, тисячі монет. Головна дорога парку проходила прямо повз басейн, тому деякі металеві деталі, схожі на автомобільні, були кинуті на дно водойми", — розповів колишній єгер Єллоустоуна Джефф Генрі.

За даними видання, глибокі частини басейну тепер зелені, а краї перейшли в жовтий колір. Ця зміна також була пов'язана з температурою води.

"Гарячі басейни зазвичай мають яскраво-блакитний колір, а холодніші можуть бути більш кольоровими, оскільки в них можуть рости бактерії. У "Морнінг Глорі" температура охолола, тому що люди, які кидали туди предмети, частково заблокували канал", — каже Майк Поланд, науковий керівник Єллоустонської вулканічної обсерваторії.

За словами істориків і колишніх співробітників парку, на колись блакитну воду басейну вплинули монети, сміття і каміння
Фото: Facebook

За словами історика Єллоустонського національного парку Аліси Мерфі, традиція кидати предмети в басейн виникла ще 1872 року, коли парк тільки відкрився. Вона стверджує, що туристи завжди були відомі тим, що кидали монети у водойму, сподіваючись на удачу.

"Люди не розуміли, як влаштований басейн і як працюють гейзери. Вони також думали, що якщо кинуть щось у нього, то зможуть викликати виверження. Я думаю, що це були проби й помилки та нерозуміння того, якої шкоди вони завдають", — розповіла вона.

За даними Служби національних парків, басейн "Морнінг Глорі" був так названий у 1880-х роках за дивовижну схожість з однойменною квіткою. Після того як він став жертвою вандалізму, більша частина сміття, кинутого в нього, впилася в борти і жерло джерела, що знизило циркуляцію води і, відповідно, її температуру.

Раніше Фокус повідомляв, що приховане від очей село дивує секретним водоспадом. Мандрівниці на ім'я Сенді вдалося побувати поруч із незвичайною водоймою. Дівчина також показала інші визначні пам'ятки "застиглого в часі" села.

Також стало відомо, що туристка безкоштовно жила 2 місяці на райському острові. Сірірат Ненсевич поділилася досвідом своєї незвичайної подорожі. Дівчина знайшла не складну роботу, яка надавала їй безкоштовне житло на острові. Більшу частину часу вона лежала на гамаку і гуляла пляжем.

Джерело матеріала
loader
loader