Зеленський зустрівся з Байденом на полях Генасамблеї ООН
Зеленський зустрівся з Байденом на полях Генасамблеї ООН

Зеленський зустрівся з Байденом на полях Генасамблеї ООН

Зустріч відбулася на полях Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку. Про це йдеться у повідомленні Офісу президента.

Зеленський зустрівся із Байденом

Під час з американським президентом Володимир Зеленський висловив вдячність Джо Байдену та Сполученим Штатам за надану Києву підтримку, яка рятує життя українців і допомагає країні зберегти незалежність. Крім того, лідери обговорили ситуацію в Україні, зокрема на фронті.

Під час розмови згадали й про план перемоги, який планують обговорити під час перемовин у Вашингтоні. Президенти також узяли участь у спеціальній зустрічі G7+, присвяченій відбудові України, на якій понад 30 країн і Європейський Союз підписали декларацію щодо повоєнного відновлення України.

Після руйнівної Другої світової війни союзники запровадили план Маршалла, який зміцнив мир і допоміг йому стати по-справжньому тривалим. Сьогодні ми закладаємо фундамент для аналогічної архітектури відновлення – такої, що сприятиме миру для України й всієї Європи та загальному добробуту,
– заявив Зеленський.

До слова, вищезгадана декларація передбачає всебічне сприяння відбудові України на її шляху до членства в ЄС, координація підтримки через Українську платформу донорів, надання до кінця року додаткової фінансової підтримки на суму близько 50 мільярдів доларів коштом доходів від заморожених російських активів.

Теги за темою
Володимир Зеленський
Джерело матеріала
loader
loader