Блінкен: Путін намагався зайти й стерти Україну з карти і зазнав невдачі
Блінкен: Путін намагався зайти й стерти Україну з карти і зазнав невдачі

Блінкен: Путін намагався зайти й стерти Україну з карти і зазнав невдачі

Блінкен: Путін намагався зайти й стерти Україну з карти і зазнав невдачі

"Одна країна не може просто нападати на іншу, силою перекроювати свої кордони, диктувати іншій країні її майбутнє, її рішення".

Державний секретар США Ентоні Блінкен в інтерв’ю програмі ABC Good Morning America заявив, що попри плани кремлівського диктатора Владіміра Путіна знищити Україну, йому не вдалося цього зробити.

"Згадайте, що насправді намагався зробити Путін. Він намагався зайти й стерти Україну з карти. Він зазнав невдачі в цьому. Цього не вдасться зробити", – зазначив глава дипломатії США, коментуючи слова Дональда Трампа про «неспроможність України виграти війну».

За його словами, наразі завдання для Вашингтону та союзників полягає в тому, щоб переконатися, що "Україна може бути сильною незалежною державою, яка зможе вистояти у військовому, економічному й демократичному плані".

"Ми працюємо над цим, і не лише ми - понад 50 держав", – наголосив Блінкен.

Політик вважає, що "одна країна не може просто нападати на іншу, силою перекроювати свої кордони, диктувати іншій країні її майбутнє, її рішення".

"Якщо ми дозволимо, щоби це сталося в безкарний спосіб, якщо ми дозволимо порушувати ці основні принципи, ці основні правила, тоді це стане тільки початком. Потенційні агресори скрізь казатимуть: гей, нам теж це зійде з рук. Ось чому разом із багатьма іншими країнами ми працюємо над тим, щоби допомогти Україні не лише захистити себе, але й захистити принципи, які є основою міжнародної системи", – додав він.

Раніше державний секретар США Ентоні Блінкен заявляв, що для того, аби домогтися встановлення миру в Україні, західні союзники повинні зупинити військову співпрацю між Росією, Іраном, Північною Кореєю та Китаєм. Під час виступу на Генасамблеї ООН він нагадав, що Тегеран відправив нещодавно РФ кілька сотень балістичних ракет малої дальності та продовжує постачати дрони-камікадзе. Ба більше, для їх виробництва на території країни-агресора вже навіть побудовано завод.

 

Джерело матеріала
loader