Як правильно варити гороховий суп: шеф-кухар дала перевірений рецепт
Як правильно варити гороховий суп: шеф-кухар дала перевірений рецепт

Як правильно варити гороховий суп: шеф-кухар дала перевірений рецепт

Найсмачнім гороховий суп виходить, якщо готувати його з копченими ребрами, а також домашньою куркою, яка дасть чудовий навар.

Шеф-кухар Валентина Кущ поділилася своїми секретами приготування ідеального горохового супу. У розрахунку на 5 л каструлю супу нам знадобляться такі інгредієнти:

  • 2 стегна домашньої курки (або щось інше)
  • горох - 500 г
  • морква - 1 шт.
  • цибуля - 1 шт.
  • картопля - 4-5 шт.
  • ребра копчені - 5-7 шт.
  • часник - 5 зуб.
  • сіль, перець, лавровий лист, копчена паприка

Подавати гороховий суп шеф-кухар радить із сухариками. Для цього нам знадобиться білий хліб, трішки олії, часник і копчена паприка.

Щоб горох швидко розварився, його рекомендується замочити на ніч у воді з додаванням 1 ст.л. соди.

Для бульйону в холодну воду додаємо курку та варимо приблизно 1,5 години, за необхідності знімаючи шум. Після цього курку дістаємо, а в бульйон кидаємо замочений і промитий горох та варимо його 40 хвилин.

Тим часом підготуємо засмажку. Цибулю нарізаємо кубиками, моркву натираємо на крупній тертці та обсмажуємо овочі. Картоплю нарізаємо кубиками.

В бульйон до гороху додаємо засмажку, картоплю, ребра та готуємо ще 20 хвилин. Потім додаєм сіль, подрібнений часник і спеції. Також повертаємо в бульйон курку та варимо все разом 10-20 хвилин.

"Якщо Ви любите більш густий суп, то просто за 5 хвилин до кінця приготування я беру дістаю ложкою горох (не весь), десь літр гороху та рідини і взбиваю блендером, так суп буде більш наваристий", – пояснила шеф-кухар.

Останні новини України:

Медовик для лінивих: переможниця "Мастер Шеф" показала швидкий рецепт.

Міша Кацурін показав, як смачно приготувати яйця для сніданку.

Смачніше, ніж запіканка: простий рецепт шоколадного пирога з сирною начинкою.

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader