Підсумки 24.09: Літак з Білорусі і бомби на ХарківСюжет
Підсумки 24.09: Літак з Білорусі і бомби на ХарківСюжет

Підсумки 24.09: Літак з Білорусі і бомби на ХарківСюжет


Росіяни вдарили бомбами по багатоповерхівках у Харкові; До України залетів літак з Білорусі. Кореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

Не швидкісна повітряна ціль перетнула державний кордон на межі Київської та Житомирської областей, через що було оголошено повітряну тривогу. Разом з тим моніторингові канали повідомили, що кордон перетнув літак Як-130. Пізніше у Повітряних силах заявили, що факту порушення повітряного простору України з території Білорусі не встановлено. Імовірно була застосована радіолокаційна перешкода.

Російські війська вдарили авіабомбами по багатоповерхівкам у Київському і Салтівському районах Харкова. У одну з багатоповерхівок було пряме влучання. В резуьтаті у будинку в Київському районі поверхи склалися з восьмого по третій, під завалами опинилися люди. Також мішенями ворога стали хлібозавод і стадіон. Загалом принаймні 34 людини постраждали, ще троє загинули. 

Країна-агресор Росія використовує китайські супутники для фотографування українських атомних електростанцій. Можливо, це робиться в межах підготовки до ударів по них. Про це сказав президент України Володимир Зеленський.  Твердження про те, що РФ готує удар по українських АЕС він повторив Пізніше на засіденні Радбезу ООН.

Також до 60% іноземних деталей, які знаходять у російській зброї на полі бою в Україні, надходять до РФ із Китаю. Про це сказав уповноважений президента України щодо санкційної політики Владислав Власюк. “Я сказав би, що найбільша проблема – це КНР”, – заявив він. Також за словами Власюка, важливі деталі, які використовуються в системах спостереження, безпілотниках і ракетах, також постачаються зі США, Нідерландів, Японії та Швейцарії, а також інших країн Заходу.

Російські агресори розпочали обхід міста Вугледар у Донецькій області з флангів. Про це повідомив Центр протидії дезінформації. Зазначається, що раніше це місто було зручно обороняти, воно на висоті. Але з активним приходом на фронт КАБів, ворогу вдалося його зруйнувати, і рухатися у фланг.

Українські військові звільнили від російських загарбників Вовчанський агрегатний завод. Про це повідомило Головне управління розвідки. Раніше росіяни перетворили завод у Вовчанську у свою пропагандистську “фортецю”. В обороні були задіяні найбільш мотивовані та професійні російські  підрозділи. Бійці ГУР МОУ здійснювали системну зачистку будівель заводу, постійно вступаючи в контактні бої з противником в умовах щільної забудови. В окремих випадках велися рукопашні бої. Зазначається, що попри шалений опір ворога, бійцям ГУР МОУ вдалося знищити противника, взяти полонених та поповнити обмінний фонд. Операцію здійснили спеціальні групи ГУР: Стугна, Парагон, Юнгер, БДК і Терор.

США оголосять завтра про надання Україні нового пакету зброї Україні у 375 млн доларів. Це найбільший пакет допомоги Києву з травня, повідомляє Голос Америки з посиланням на анонімні джерела. Пакет, ймовірно, включатиме боєприпаси класу “повітря-земля” для винищувачів F-16, які дозволять українським пілотам вражати цілі далеко від лінії фронту та зони дії протиповітряної оборони Росії. Новий пакет також включає боєприпаси для HIMARS, патрульні катери, бронемашини, 155-мм снаряди, 105-мм снаряди і ракети TOW. При цьому перелік засобів все ще фіналізується і може змінитися.



Теги за темою
Білорусь Харків Літак
Джерело матеріала
loader