Крайній термін: українцям нагадали, що потрібно терміново заплатити за газ
Крайній термін: українцям нагадали, що потрібно терміново заплатити за газ

Крайній термін: українцям нагадали, що потрібно терміново заплатити за газ

Група Нафтогаз нагадує, що 25 вересня - останній день для оплати серпневих рахунків за постачання газу. Якщо споживачі не встигнуть сплатити вчасно, наступного місяця їм виставлять борг.

Про це інформують Факти ICTV.

Попри складні часи, більшість українців сумлінно розраховуються за комунальні послуги. За даними Нафтогазу, рівень оплати побутовими споживачами за газ перевищує 90%.

Олексій Чернишов, очільник Нафтогазу, подякував громадянам за своєчасну оплату та підтримку енергетичної безпеки держави: "Я радий тому факту, що рівень розрахунків збільшився навіть під час війни і сьогодні складає приблизно 90%. Це важлива цифра під час війни, під час тих обмежень".

Компанія також повідомляє, що вартість кубометра газу для населення залишиться незмінною до кінця квітня 2025 року - 7 гривень 96 копійок.

Споживачам нагадують про необхідність передати покази газового лічильника за вересень з 1 до 5 жовтня. Це можна зробити через електронний кабінет оператора газорозподільних мереж, сервіс Gas.UA, телефоном або SMS.

Від цих показань залежатиме розмір плати за доставку газу протягом усього 2025 року. Розрахувати її самостійно можна буде вже у жовтні за формулою: обсяг спожитого газу з 1 жовтня 2023 по 30 вересня 2024 помножити на тариф розподільної компанії і поділити на 12 місяців.

Варто зазначити, що тариф на доставку газу під час війни не змінюється, тому зміна суми в платіжках залежатиме лише від обсягу споживання.

Джерело матеріала
loader
loader