Неочікувана знахідка: під час розкопок знайшли послання попередника 200-літньої давнини
Неочікувана знахідка: під час розкопок знайшли послання попередника 200-літньої давнини

Неочікувана знахідка: під час розкопок знайшли послання попередника 200-літньої давнини

Археологи виявили 200-літнє послання в пляшці під час розкопок неподалік від Дьєпа, Франція. Його залишив П. Ж. Ферет, чоловік, який керував розкопками у цій місцевості у 1825 році.

Під час нещодавніх археологічних розкопок на півночі Франції дослідники виявили послання у пляшці 1825 року. Розкопки проводилися в галльському селі поблизу Дьєпа, і ця несподівана знахідка проливає світло на попередні дослідження майже двохсотлітньої давнини, пише Mirror.

У Фокус.Технології з'явився свій Telegram-канал. Підписуйтеся, щоб не пропускати найсвіжіші та найзахопливіші новини зі світу науки!

Під час розкопок, в яких брали участь студенти-волонтери, вдалося знайти глиняний горщик, що містив невеликий скляний флакон. У цьому флаконі, який зазвичай носили жінки у XIX столітті для зберігання пахучих солей, містилася згорнута в трубочку записка, перев'язана ниткою.

Фото: Guillaume Blondel

Послання було від П. Ж. Ферет, який керував розкопками в січні 1825 року на тому ж місці: "PJ Feret, уродженець Дьєпа, член різних інтелектуальних товариств, провів тут розкопки в січні 1825 року. Він продовжує свої дослідження у цій величезній території, відомій як Сіте де Лімес або табір Цезаря".

За словами Гійома Блонделя, голови місцевої археологічної служби, Ферет відіграв значну роль у початкових розкопках, створивши одні з перших детальних карт цього місця.

Місцеві записи підтверджують, що П. Ж. Ферет проводив ранні дослідження села, яке спочатку було укріпленим галльським поселенням, а згодом його захопили римляни. Робота Ферета стала основоположною для розуміння історичної важливості цього місця.

Відкриття послання стало зворушливим моментом для команди, а Блондель висловив здивування з приводу виявлення своєрідної "капсули часу", оскільки такі знахідки є досить рідкісними в археології. Окрім послання, також вдалося знайти дві монети, які додали багатства історичному контексту.

Важливо Розкриє правду про святих: археологи виявили історичну церкву в Болгарії

Ці розкопки мають величезне значення не лише завдяки своїм безпосереднім знахідкам, але й завдяки історичним зв'язкам, які вони відкривають. З огляду на ерозію, що загрожує цьому місцю, нагальність збереження його історії стала ще очевиднішою.

Раніше Фокус писав про те, як знайшли британський крейсер часів Першої світової війни. Він затонув незадовго після початку бойових дій.

Також ми розповідали про древню споруду, віком 6 000 років, яку виявили в печері Дженовеса. Знахідка доводить те, що люди жили на Майорці набагато давніше, ніж досі вважалося.

Джерело матеріала
loader