Працевлаштування медиків: як користуватися порталом вакансій
Працевлаштування медиків: як користуватися порталом вакансій

Працевлаштування медиків: як користуватися порталом вакансій

Працевлаштування медиків: як користуватися порталом вакансій

Роз'яснення дали у МОЗ.

В Україні запрацював спеціалізований портал вакансій для медичних працівників. На порталі зібрані всі вакантні посади для медиків у державних та комунальних закладах охорони здоров’я. У Міністерстві охорони здоров'я розповіли, хто і як може скористатися порталом.

Як користуватися порталом вакансій

У МОЗ пояснили, що на порталі можна розміщувати оголошення про вакансії у медзакладах, шукати роботу, подаватися на оприлюднені позиції, розміщувати оголошення про результати проведених конкурсів. Користування порталом – безкоштовне.

У відомстві додали, що розглядається можливість з часом розміщення вакансій також приватними закладами.

Користуватися сайтом просто, тому що інформація в ньому уніфікована.

«Можна відсортувати інформацію за фільтрами – область, місто, посада. В описі вакансії вказаний термін пошуку співробітника, назва закладу, вимоги до кандидата, розмір заробітної плати та додаткові переваги», – йдеться у повідомленні.

Ресурс дозволяє ефективно визначати, скільки фахівців у сфері охорони здоров’я потрібно, і відповідно, планувати кількість місць для навчання в державних навчальних закладах.

«Але найголовніше – сервіс дозволить усунути корупційні ризики на етапі працевлаштування до медзакладів та мінімізує прояви корупції у відносинах в колективі», – йдеться у повідомленні.

Хто може користуватися порталом вакансій для медиків

Порталом можуть користуватися:

  • медичні працівники;
  • фармацевти;
  • фахівці з реабілітації;
  • клінічні психологи;
  • інші професіонали з немедичною освітою, що працюють в сфері охорони здоров’я.

У МОЗ зазначили, що автоматизація процесів дозволить легко знаходити потрібну вакансію, подавати заявки та відстежувати їх, вносити зміни в опубліковане резюме.

Також керівники медзакладів зможуть підібрати на порталі кваліфікованих спеціалістів та якісно і швидко закрити свої кадрові потреби.

Як перевіряється інформація про роботодавців

У МОЗ пояснили, що понад 2400 закладів державної та комунальної форми власності внесено до порталу. На ньому розміщено вже декілька тисяч актуальних вакансій.

«Найбільша кількість зареєстрованих на порталі закладів представляють Дніпропетровщину – понад 120 лікарень. Найбільше вакансій спостерігається на Львівщині, Одещині та Київській області», – йдеться у повідомленні.

Раніше ми писали, хто з медиків може отримати пільгову пенсію та який стаж треба для цього мати.

Джерело матеріала
loader