У п’яти областях є нові відключення через обстріли
У п’яти областях є нові відключення через обстріли

У п’яти областях є нові відключення через обстріли


Споживання елекроенергії зросло, порівняно з попереднім днем. Але енергетики не планують проводити стабілізаційні відключення.

Станом на ранок через російські обстріли та з техніх причин повністю або частково знеструмлені 482 населені пункти у п’ят и областях. Про це повідомило Укренерго у середу, 25 вересня.

Зокрема, через бойові дії є нові знеструмлення у Донецькій, Харківській, Сумській,  Запорізькій, Дніпропетровській областях.

Разом з тим споживання елекроенергії зросло 2,3%, порівняно з попереднім днем. Енергетики не планують проводити стабілізаційні відключення, але просять перенести користування потужними електроприладами на денні години – з 10:00 до 16:00.

Сьогодні Україна імпортує електроенергію з Польщі, Румунії, Словаччини, Угорщини і Молдови загальним обсягом 20 005 МВт-год, з максимальною потужністю в окремі години до 1531 МВт.

Експорт не планується і не відбувається.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив на Ради безпеки ООН, що Росія має намір атакувати три українські АЕС. Раніше він повідомив, що РФ використала супутники Китаю, щоб зробити знімки ядерних об’єктів в Україні.

Як відомо, що російська атака 26 серпня порушила роботу двох АЕС в Україні. Від мережі були відключені чотири енергоблоки.

Також стали відомі подробиці інциденту на одній з АЕС в Україні, через що знизилась її потужність.



Теги за темою
Україна Обстріл електроенергія енергетика
Джерело матеріала
loader