В Україні зросли ціни на капусту
В Україні зросли ціни на капусту

В Україні зросли ціни на капусту

З самого початку поточного тижня в Україні почали підвищуватися ціни на білокачанну капусту. Про це повідомляє EastFruit, пише agronews.ua.

На сьогоднішній день український ринок капусти переживає період міжсезоння, коли реалізація даної продукції середніх сортів вже завершилася, а до продажів пізніх сортів приступили лише поодинокі господарства. Таким чином, обмежена пропозиція в умовах активної торгівлі стимулює зростання цін у цьому сегменті ринку.

Уже сьогодні фермери з основних регіонів виробництва пропонують білокачанну капусту до продажу в діапазоні 18-25 грн/кг ($0,44-0,60/кг), що в середньому на 22% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня. Широкий ціновий діапазон виробники пояснюють різною якістю пропонованих овочів. При цьому, за словами продавців, попит з боку покупців стабільний у різних цінових сегментах.

За словами фермерів, таке різке подорожчання капусти зумовлене одразу кількома факторами. Насамперед, це пов’язано зі значним скороченням пропозиції цієї продукції на ринку, оскільки багато господарств уже завершили сезон реалізації середніх сортів, а до збирання врожаю пізнішої капусти поки що приступили поодинокі господарства. Водночас попит у цьому сегменті досить високий, що також провокує цінове зростання.

Додамо, що наразі білокачанна капуста в Україні коштує вже в середньому в 3,3 раза дорожче, ніж в аналогічний період минулого року. При цьому гравці ринку не виключають, що на початку наступного тижня ціни на цю продукцію можуть зрости ще істотніше. Однак уже через тиждень-другий вони прогнозують істотний ціновий спад, коли на ринок почне масово надходити капуста пізніх сортів.



Перегляди: 0
Теги за темою
ціни
Джерело матеріала
loader