В Україні зросли ціни на білокачанну капусту
В Україні зросли ціни на білокачанну капусту

В Україні зросли ціни на білокачанну капусту

На українському ринку підвищились ціни на білокачанну капусту через обмежену пропозицію та активний попит на дану продукцію.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє портал EastFruit.

Зазначається, що фермери з основних регіонів виробництва пропонують білокачанну капусту до продажу в діапазоні 18-25 грн/кг (0,44-0,60 дол./кг), що в середньому на 22% дорожче, ніж наприкінці минулого тижня.

За словами виробників, широкий ціновий діапазон пояснюється різною якістю пропонованих овочів. Водночас продавці вважають попит з боку покупців стабільний у різних цінових сегментах.

На думку фермерів, ціни на капусту зросли через скорочення її пропозиції на ринку, адже багато господарств реалізували середні сорти, однак до збирання пізніх сортів приступили лише поодинокі господарства. Крім того, попит у цьому сегменті досить високий, що також провокує цінове зростання.

Наразі білокачанна капуста в Українікоштує вже в середньому в 3,3 раза дорожче, ніж у відповідний період торік. При цьому гравці ринку не виключають підвищення ціни вже наступного тижня, однак тенденція до зниження прогнозується вже за тиждень-другий, коли на ринок почне надходити капуста пізніх сортів.

Як повідомлялось, на ринку України цибуля здорожчала до 10-15 грн/кг, що відповідає минулорічним цінам на дану продукцію.

Джерело матеріала
loader
loader