Міністр енергетики відреагував на прогнози щодо тривалих відключень світла взимку
Міністр енергетики відреагував на прогнози щодо тривалих відключень світла взимку

Міністр енергетики відреагував на прогнози щодо тривалих відключень світла взимку

Міністр енергетики Герман Галущенко заявив, що нинішня зима в Україні буде складною, а може навіть найскладнішою. Це підтверджують і звіти міжнародних енергетичних організацій, зазначив він, але при цьому закликав не давати прогнозів щодо тривалості відключень світла. Про це Галущенко сказав у ефірі телемарафону.

Він нагадав, що нещодавно моніторингова місія ООН з прав людини в Україні зробила заяву, що цієї зими українцям слід очікувати відключення електроенергії тривалістю від чотирьох до 18 години на добу. Галущенко зазначив, що цей прогноз є досить умовним.

– Цю тему сьогодні намагаються коментувати усі міжнародні організації. Якщо ми говоримо професійно, то є міжнародні енергетичні агентства, і ми попросили їх зробити звіт. Ось вони сказали, що зима буде складною, а може, найскладнішою, - пояснив міністр. - Але у звітах не йдеться про години відключень, бо є велика кількість факторів, щоб назвати якісь цифри.

Міністр зазначив, що зараз багато спекуляцій на цій темі, її обговорюють багато експертів та дають свої прогнози. Але дуже багато чинників може змінитися - це, перш за все, удари РФ та їх наслідки, швидкість ремонту, погода та багато іншого.

  • З початку цього року Росія вже здійснила десятки масштабних атак на енергетичну інфраструктуру України. Через обстріли, а також екстремальну спеку влітку, в країні періодично діяли як аварійні, так і планові відключення електроенергії. Однак протягом останніх тижнів світло не вимикають.
  • Наразі в Україні триває масштабна ремонтна кампанія щодо відновлення енергооб'єктів. Енергетики працюють цілодобово, щоб забезпечити стабільність та цілісність енергосистеми та підготувати її до осінньо-зимового періоду.
Джерело матеріала
loader