WSJ: "План перемоги" Зеленського не вразив адміністрацію Байдена
WSJ: "План перемоги" Зеленського не вразив адміністрацію Байдена

WSJ: "План перемоги" Зеленського не вразив адміністрацію Байдена

"План перемоги", який розробив президент Володимир Зеленський, не вразив представників США та Європи, а це викликає стурбованість в адміністрації президента США Джо Байдена.

Про це повідомило видання The Wall Street Journal із посиланням на заяви офіційних осіб США та неназваних посадовців, які знайомі з загальними обрисами плану, передає "Європейська правда".

Як передає видання, офіційні особи США заявили, що плану бракує комплексної стратегії та й загалом це "переукомплектований запит" на отримання додаткової зброї та зняття обмежень на ракети великої дальності.

За словами високопоставлених американських та європейських посадовців, у документі немає "чіткого шляху до перемоги".

Один із співрозмовників журналістів зазначив, що "не вражений".

"Я не вражений, там не так багато нового", – сказав він.

За словами посадовця Держдепартаменту США, план України широко охоплює потреби військових на полі бою, політичні зміни всередині країни та економіку.

Він зазначив, що найбільше розроблена його перша частина, де йдеться саме про запити на зброю.

Адміністрація Байдена сподівалася почути "щось більш відчутне" від українського лідера, але інші пункти плану мають недостатньо конкретики, кажуть співрозмовники журналістів.

Президент Фінляндії Александр Стубб в інтерв'ю WSJ заявив, що основна частина плану Зеленського – дозвіл на використання зброї так, як Київ вважає за потрібне.

За його словами, без цього дозволу позиції України послабшають і відповідати на атаки Росії стане важче.

За лаштунками Генасамблеї Організації об'єднаних націй, за словами неназваних офіційних осіб США та Європи, Зеленський "висував максималістську пропозицію", сподіваючись отримати необхідні дозволи.

Проте нинішній стан України збентежив помічників Байдена, додали вони.

Крім того, Зеленський заявив, що вважає війну з Росією "ближчою до кінця", ніж багато хто думає, і закликав союзників зміцнювати українську армію.

Нещодавно повідомлялося, що деякі західні посадовці намагалися знизити очікування від представлення "плану перемоги" президента Зеленського цього тижня у США, кажучи, що не бачать у ньому прориву.

Джерело матеріала
loader