Зеленський відмовився від зустрічі з Трампом у Мар-а-Лаго: в Time назвали причину
Зеленський відмовився від зустрічі з Трампом у Мар-а-Лаго: в Time назвали причину

Зеленський відмовився від зустрічі з Трампом у Мар-а-Лаго: в Time назвали причину

Команда президента Володимира Зеленського відхилила пропозицію зустрічі з Дональдом Трампом у його резиденції Мар-а-Лаго, побоюючись, що це могли б розцінити як підтримку виборчої кампанії республіканця.

Про це повідомляє Time у розгорнутому матеріалі Саймона Шустера.

За даними видання, українська влада вже кілька місяців намагається налагодити контакти з оточенням Трампа, сподіваючись заручитися його підтримкою у разі перемоги на президентських виборах у США.

"Є певний рівень надії на Трампа", - цитує Time анонімного українського чиновника. Водночас у Києві розуміють ризики, пов'язані з можливою перемогою республіканця.

Замість зустрічі в Мар-а-Лаго українська сторона запропонувала більш нейтральний варіант - спільне інтерв'ю на американському телеканалі. Однак плани зірвалися після того, як Зеленський відвідав збройовий завод у рідному місті Джо Байдена - Скрентоні.

Це викликало різку реакцію Трампа, який на мітингу в Пенсільванії назвав Зеленського "найкращим продавцем у світі", який "щоразу виїжджає зі США зі 100 мільярдами доларів".

Попри це, українська влада не полишає спроб налагодити контакт з Трампом. "Звісно, ми чуємо все це. Але ми все одно маємо спробувати", - заявив Time український чиновник з оточення Зеленського.

Саймон Шустер також повідомляє, що український мільярдер Віктор Пінчук найняв колишню радницю Трампа Келліенн Конвей лобісткою у Вашингтоні за $50 тисяч на місяць.

Зеленський в інтерв'ю The New Yorker визнав, що переконати Трампа буде непросто: "Моє відчуття, що Трамп насправді не знає, як зупинити війну, навіть якщо йому здається, що він знає".

Нагадаємо, Трамп вибухнув нищівною критикою на адресу Зеленського.

Теги за темою
Володимир Зеленський Дональд Трамп
Джерело матеріала
loader
loader