Емоційна рівновага: як діяти при стресі
Емоційна рівновага: як діяти при стресі

Емоційна рівновага: як діяти при стресі

Емоційна рівновага: як діяти при стресі

Рекомендації дали експерти.

Через повномасштабне вторгнення РФ, українці живуть в умовах підвищеної небезпеки та постійного стресу. Спеціалісти Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» дали рекомендації, як можна подолати стрес та впоратися з цим станом. Про це пише Мінреінтеграції.

Як повернутись до емоційної рівноваги

Для цього фахівці рекомендують:

  • Налаштувати режим дня. Встановити собі стабільний графік сну. Споживати збалансовану їжу, додати регулярну фізичну активність. Планувати свій час так, щоб його вистачало на роботу, відпочинок і спілкування.
  • Додати улюблену і звичну соціальну активність. Слід виділяти час на розмови, прогулянки або спільні хобі з рідними чи друзями. Це допоможе відволіктися від турбот і розслабитися.
  • Запровадити нові звички для зниження стресу: розпорядок дня, техніку повільного дихання, «кола контролю», релаксацію, медитацію тощо. Це сприятиме збереженню психологічної рівноваги.
  • Уникати шкідливих стратегій боротьби зі стресом. У важкі моменти важливо не вдаватися до шкідливих методів зняття стресу, оскільки це навпаки може загрожувати погіршенням самопочуття.
  • Практикувати вдячність: дякувати собі та іншим. Вдячність допомагає зберігати позитивний настрій і зміцнювати соціальні зв’язки.

Раніше фахівці МОЗ дали рекомендації щодо 10 корисних продуктів, якими можна «заїдати» стрес.

Важливо! Ця публікація заснована на останніх та актуальних наукових дослідженнях у сфері медицини та має виключно загальноінформаційний характер. Публікація не може бути підставою для постановки будь-яких діагнозів. Якщо ви захворіли або потребуєте діагнозу, зверніться до лікаря!

Джерело матеріала
loader