Як користуватися столовими приборами, щоб показати, чи сподобалася страва
Як користуватися столовими приборами, щоб показати, чи сподобалася страва

Як користуватися столовими приборами, щоб показати, чи сподобалася страва

Тонкощі використання столових приборів

Якщо ви йдете у вишуканий ресторан, то краще дізнатися про правила столового етикету. Користувачка тіктоку @anna.zuieva зняла цілу відеоінструкцію про те, як правильно користуватися столовими приборами.

Якщо ви правша, то ніж потрібно тримати правою рукою. Вказівний палець має розташуватися на початку леза. Виделку потрібно тримати у місці згину також вказівним пальцем.

Викладіть свої прибори хрестиком – знизу ніж, а зверху виделка, – коли будете готові переходити до наступної страви.

Якщо ви тільки-но поїли і відчуваєте, що ще не готові переходити до наступної страви, то розташуйте прибори "будиночком". Так офіціант на бенкеті знатиме, що вам потрібна пауза і не наповнюватиме вашу тарілку. Якщо ви вже закінчили їсти, тоді покладіть виделку та ніж прямо посередині тарілки.

Дивіться відео з інструкцією про використання приборів:

Тепер перейдемо до найцікавішого – як показати, чи сподобалася вам страва. Якщо їжа не смакувала, то розташуйте прибори "будиночком", але при цьому ніж вставте у виделку. Так персонал буде знати, що зі стравою щось не те, і, можливо, варто внести зміни у рецепт. Якщо ж вам усе сподобалося і ви хочете показати свій захват, то покладіть виделку та ніж прямо, але боком.

Як розташувати прибори, коли страва не сподобалася і коли сподобалася / Скриншоти з відео

Сміливо користуйтеся цими правилами, щоб вражати усіх своїми неперевершеними манерами та знанням етикету.

Джерело матеріала