Окремі чи вбудовані меблі на кухні: дизайнери відповіли, що краще
Окремі чи вбудовані меблі на кухні: дизайнери відповіли, що краще

Окремі чи вбудовані меблі на кухні: дизайнери відповіли, що краще

Дизайнери кажуть, що одноголосно відповісти на це питання важко. Для кожного вибір буде по-своєму правильний, адже він залежатиме від різних обставин, передає Homes&Gardens.

Переваги кухні з окремими меблями

Нерухомість Кухня Окремі мебліКухня з окремими меблями / Фото Future

На кухні дуже важлива гнучкість. Якщо меблі стоять окремо, то їх можна за потреби переміщувати.

Ви можете легко переміщати та переставляти окремо стоячі меблі та іноді острови. Така мобільність робить їх чудовим варіантом для орендарів або власників будинків, які можуть переїхати,
– каже канадська дизайнерка Крістіан Лем'є.

Вибір окремих меблів також може бути бюджетнішим варіантом. "Як правило, окремі меблі та кухонні прилади дешевші, ніж усе вбудоване. Вони не потребують спеціального встановлення та доступні в широкому діапазоні цін", – каже Крістіан.

Ще одна перевага окремих меблів – можливість створити власний стиль на кухні. Адже можна обирати будь-які меблі й різних стилів. Дизайнери часто радять додавати щось вінтажне.

Переваги вбудованих кухонь

Нерухомість Кухня Вбудовані мебліВбудований тип кухні з темно-синіми меблями / Фото Lemieux et Cie

Вбудовані кухні – це про спрощену, "інтегровану естетику", ідеальну для сучасних або мінімалістських дизайнів. Коли господарі обирають вбудовані меблі, вони одразу думають про те, як вмонтувати в шафи техніку, щоб забезпечити максимально охайний вигляд.

Вони також оптимізують місце для зберігання невеликих приладів та девайсів. З вбудованими меблями здається, наче місця завжди багато.

Мені подобаються вбудовані меблі, вони схожі на накопичувачі. Кожен дюйм максимізовано, що дуже корисно та необхідно в невеликих кухнях,
– каже Джойс Г'юстон, провідний дизайнер інтер'єру в США.

Крістіан Лем'є погоджується та визначає ще одну перевагу – візуальне збільшення площі: "Вбудовані шафи та техніка допомагають збільшити простір, особливо на невеликих кухнях".

Окрім того, на кухні з вбудованими меблями зазвичай більше місця, бо всі меблі розташовані по одну чи дві стіни.

Отже, вбудовані кухні мають більше переваг, але вибір не обов'язково має бути одностайним. Дизайнери кажуть, що існує гібридний варіант. Наприклад. кухонний острів можна розмістити в центрі кухні, а всі інші меблі зробити вбудованими.

Джерело матеріала
loader
loader