Приголомшливий солоний кекс, який ідеально підійде до келиху вина та дружнім посиденькам можна зробити дуже швидко.
Цього разу food-стиліст та експерт з кулінарії my_happyfood поділився, як побалувати себе та близьких такою оригінальною закускою.
Інгредієнти для форми 24 см або прямокутної форми:
Для тесту:
- 4 яйця
- 150 мл вершків (15-20%)
- 150 мл рослинної олії
- 200 г борошна
- Сіль та перець (за смаком)
- 1 ч. л. орегано або базиліка
- 1 год. л. перець
- 1,5 ч. л. розпушувача
Для начинки:
- 150 г фети (нарізати кубиками)
- 100 г твердого сиру (нарізати кубиками)
- 10-15 в'ялених томатів (нарізати)
- Жменя оливок (нарізати)
- Пучок зелені (за смаком, нарізати)
- Чилі (за смаком, нарізати)
- Кунжут (для посипання)
Приготування:
У мисці змішайте яйця, вершки та олію. Поступово додайте борошно, розпушувач, орегано, паприку, сіль та перець. Ретельно перемішайте.
Обережно втручайте в тісто нарізані кубики фети, сиру, в'ялені томати, оливки, чилі та зелень. Перемішайте, щоб начинка нормально змішалася і не залишалася неприємними грудочками перед приготуванням.
Викладіть тісто у змащену форму для випікання, розрівняйте поверхню. Зверху посипте кунжутом або іншим насінням за бажанням.
Відправте форму в попередньо розігріту до 180 °C духовку на 35-45 хвилин. Перевірте готовність кексу шпажкою – вона має бути сухою.
Остудити кекс на решітці, потім наріжте і подавайте на стіл.
Останні новини України:
З таким маринадом малосольні огірки виходять неймовірно смачними та пікантними: новий рецепт.
Смачний сніданок за 15 хвилин: фіналістка "Майстер Шеф" поділилася простим рецептом.
Секрет смачних та соковитих відбивних: шеф-кухар дав простий рецепт маринаду.