Представлено революційну панорамну тактичну камеру, призначену для захисту військових
Представлено революційну панорамну тактичну камеру, призначену для захисту військових

Представлено революційну панорамну тактичну камеру, призначену для захисту військових

Американська технологічна компанія Bounce Imaging представила Pit Viper 360 – революційну панорамну тактичну камеру, призначену для захисту військових в умовах підвищеного ризику. Цей метальний пристрій дозволить військовослужбовцям збирати важливі розвідувальні дані з безпечної відстані, тим самим мінімізуючи час перебування в небезпечній зоні.

Завдяки своєму компактному розміру, розміром з грейпфрут, Pit Viper 360 є першою в світі камерою, яка поєднує шість тепловізійних ядер з інерційним вимірювальним блоком. Міцна конструкція робить її придатною для виконання різних тактичних завдань, зокрема, для порятунку заручників і збройних протистоянь.

Тепловізор Pit Viper 360 створений для того, щоб витримувати великі навантаження. Її можна кидати по підлозі, скочувати по сходах або викидати з вікон, таким чином, надаючи операторам огляд небезпечного простору, не наражаючись при цьому на прямий ризик. Завдяки тепловізійному зображенню він чудово справляється з панорамним оглядом, завдяки чому солдати можуть бачити теплові сигнали від людей чи об’єктів у приміщенні.

Це означає, що військові або правоохоронці, які перебувають поблизу, можуть оцінити, скільки людей знаходиться всередині, і стежити за їхніми пересуваннями. Ця можливість є життєво важливою в ситуаціях, коли вхід до будівлі чи приміщення є надто ризикованим.

Головний технічний директор Сітсе Дейкстра пояснив перевагу камери: «Робота безпосередньо в панорамній проєкції на кілька порядків ефективніше, ніж традиційні методи, дозволяє нам генерувати стабілізоване теплове панорамне відео з низькою затримкою і дуже низькими [розмірами, вагою і потужністю] вимогами».

На щорічній конференції Національної асоціації тактичних офіцерів (NTOA) компанія Bounce Imaging продемонструвала універсальність Pit Viper 360, інтегрувавши його з роботом-собакою SPOT від Boston Dynamics. Поєднання цих технологій підвищує безпеку оператора під час військових або правоохоронних місій, особливо в середовищах, де важко орієнтуватися або занадто небезпечно для людини. Завдяки вдосконаленим навігаційним можливостям SPOT, Pit Viper 360 забезпечує кращу обізнаність про ситуацію, допомагаючи військовим підрозділам краще розуміти навколишню обстановку і приймати обґрунтовані рішення. Ця синергія між двома технологіями демонструє зростаючу тенденцію до спільної роботи безпілотних систем задля підвищення успішності місій.

«Стає очевидним, що майбутнє безпілотних систем – це об’єднання зусиль різних платформ для спільного використання сильних сторін кожної технології для виконання місії. Об’єднання камер Bounce з такими потужними UGV, як SPOT, є чудовим прикладом цього», – сказав операційний директор Bounce Imaging Марк Фаргасон.

Очікується, що Pit Viper 360 буде доступний як для військових, так і для цивільних клієнтів до 2025 року. Цей запуск знаменує собою значний стрибок у розвитку тактичних технологій, пропонуючи підвищену безпеку для тих, хто виконує свій обов’язок. Поєднання тепловізійного зображення і можливості співпраці з роботизованими системами, такими як SPOT, надає явну перевагу в небезпечних для життя ситуаціях, що робить його дуже очікуваним продуктом у сфері безпеки і оборони.

Джерело матеріала
loader