Чи зможете здивувати близьких: "Мастер Шеф" Литвинова дала рецепт лазаньї з домашнім соусом
Чи зможете здивувати близьких: "Мастер Шеф" Литвинова дала рецепт лазаньї з домашнім соусом

Чи зможете здивувати близьких: "Мастер Шеф" Литвинова дала рецепт лазаньї з домашнім соусом

Рецепт класичної лазаньї не такий швидкий, як із готовим тестом, яке можна взяти в магазині, але м'який смак страви вартий очікувань.

Цього разу зірка "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова розповіла, як можна приготувати вдома лазанню та не купувати для цього готового тіста.

Інгредієнти :

  • Яйця – 3 шт.
  • Шпинат - 100 г
  • Борошно пшеничне - 250 г
  • Борошно - 250 г
  • Оливкова олія - ​​1 ст. л.
  • Сіль - 0,5 ч. л.
  • Моцарела - 200 г
  • Пармезан - 70 г
  • Баклажани запечені - 300 г

Соус "Болоньєзе" (на 2 порції лазаньї) :

  • М'ясо (свинина, яловичина або суміш) – 400 г
  • Цибуля ріпчаста - 150 г
  • Помідори - 1 кг
  • Масло гхі - 1 ст.
  • Сіль - 0,5 ч. л.
  • Чорний перець – 0,5 ч. л.
  • Чебрець - 1 гілочка
  • Часник - 2 зубчики
  • Гострий перець – 0,5 шт.

Соус "Бешамель" (на 1 порцію лазаньї) :

  • Молоко - 700 г
  • Вершкове масло - 70 г
  • Борошно пшеничне - 70 г
  • Мускатний горіх - 1 щіпка
  • Сіль - 0,5 ч. л.

Приготування :

Змішайте яйця зі шпинатом, борошном пшеничним та іншим на вибір, додайте сіль та оливкову олію. Замісіть тісто, оберніть його плівкою і залиште на якийсь час, радить "Мастер Шеф" Литвинова.

Розкотіть тонкі листи для лазаньї, підсипаючи борошном, наріжте за розміром форми. Листи накрийте плівкою.

"Мастер Шеф" Литвинова додає, далі в каструлі розтопіть олію, додайте борошно, обсмажте кілька хвилин. Поступово вливайте молоко, помішуючи, щоб не було грудок. Додайте сіль та мускатний горіх, поки суміш не стане густою.

На олії Гхі обсмажте дрібно нарізану цибулю, часник, чебрець і гострий перець. Додайте м'ясний фарш, обсмажте до напівготовності. "Мастер Шеф" Литвинова порадила, потім краще додайте очищені та нарізані помідори, тушкуйте на середньому вогні 10-15 хвилин.

У форму викладіть шар соусу "Болоньєзе", потім пасту. Наступний шар - запечені баклажани, соус "Бешамель" та тертий сир. Повторіть шари, завершуючи шаром пасти, який покрийте сиром до смаку.

Випікайте лазанню в духовці при 180 °C протягом 30-40 хвилин, завершила рецепт "Мастер Шеф" Литвинова.

Останні новини України:

Джерело матеріала
loader
loader