Генпрокурори України та США обговорили подальшу співпрацю
Генпрокурори України та США обговорили подальшу співпрацю

Генпрокурори України та США обговорили подальшу співпрацю


Сторони зокрема обговорили подальшу співпрацю двох відомств для забезпечення всебічної відповідальності режиму Кремля за всі вчинені ним міжнародні злочини.

Генеральний прокурор Андрій Костін провів офіційну зустріч з Генеральним прокурором США Мерріком Гарландом та командою Міністерства юстиції США. Про це Офіс Генпрокурора у неділю, 29 вересня.

Під час зустрічі, спільно з пані послом України в США Оксаною Маркаровою, обговорили подальшу співпрацю двох відомств для забезпечення всебічної відповідальності режиму Кремля за всі вчинені ним міжнародні злочини.

Окремо зупинилися на питаннях підтримки США у посиленні інституційної спроможності української прокуратури та правоохоронних органів.

“Внесок Команди з питань відповідальності за воєнні злочини Міністерства юстиції США (WarCAT) є неоціненним для глобальних зусиль з розслідування та кримінального переслідування за воєнні злочини РФ”, – мовиться у повідомленні пресслужби.

Також українська сторона заявила, що високо цінує результати роботи групи Disruptive Technology Strike Force, котра спрямована на припинення постачання в РФ компонентів і матеріалів для військового виробництва, та групи Task Force KleptoCapture.

Раніше ми повідомляли, що президент України Володимир Зеленський за тиждень перебування у США провів близько трьох десятків зустрічей, покликаних наблизити перемогу України і справедливий мир.

Нагадаємо,  Зеленський зустрівся із Трампом у Нью-Йорку та представив план перемоги. Трамп заявив, що виступає за “справедливий” мир для України.



Теги за темою
США зустріч прокурор
Джерело матеріала
loader