Зеленський анонсував важливу зустріч "Рамштайн" щодо тиску на Росію
Зеленський анонсував важливу зустріч "Рамштайн" щодо тиску на Росію

Зеленський анонсував важливу зустріч "Рамштайн" щодо тиску на Росію

Президент України Володимир Зеленський виступив зі зверненням наприкінці 949-го дня повномасштабної війни. Він розповів про російські атаки на цивільні об'єкти та подякував рятувальникам за їхню роботу.

За словами Зеленського, внаслідок російського удару в Запоріжжі поранено 14 людей. Протягом дня тривав розбір завалів, з-під яких вдалося врятувати двох осіб. Президент наголосив, що авіабомби були скинуті на звичайні житлові будинки та міські об'єкти.

Також він повідомив про російські атаки керованими бомбами на Харківську, Донецьку та Сумську області. У Глухові пошкоджено кілька житлових будинків. На Харківщині постраждали багатоквартирні будинки, енергетична та медична інфраструктура.

Зеленський зазначив, що Росія щодня використовує близько сотні керованих авіабомб проти України. Він закликав партнерів надати Україні більше далекобійної зброї, систем протиповітряної оборони та посилити санкції проти Росії.

Президент подякував працівникам ДСНС, які рятують життя постраждалих від російських ударів, зокрема в Запорізькій, Дніпропетровській та Сумській областях. Також він відзначив роботу поліцейських у Кривому Розі, які рятували людей після удару по управлінню поліції.

Зеленський наголосив на важливості підготовки до наступної зустрічі у форматі "Рамштайн", де планується визначити спільні кроки щодо посилення тиску на Росію заради досягнення справедливого миру.

Теги за темою
Володимир Зеленський
Джерело матеріала
loader
loader