Чому хліб швидко пліснявіє: факт, про який мало хто здогадується
Чому хліб швидко пліснявіє: факт, про який мало хто здогадується

Чому хліб швидко пліснявіє: факт, про який мало хто здогадується

Хліб може швидше пліснявіти, якщо неправильно його зберігати.

Пліснява може непомітно з'являтися на хлібі і поширюватися з шаленою швидкістю, тому запобігти цьому не завжди можливо. Однак є кілька ключових помилок у зберіганні, яких можна уникнути, пише Express.co.uk.

Зокрема, такі фактори, як упаковка та вологість, можуть суттєво вплинути на довговічність хліба.

Як зберегти хліб свіжим

Заморожування - це фантастичний варіант для тих, хто не споживає хліб швидко, оскільки воно гарантує, що він залишиться їстівним без плісняви.

Сара Тейлор, експерт з гігієни харчових продуктів High Speed Training, поділилася своїми знаннями про зберігання хліба.

"Купувати нарізаний хліб - це хороший і дешевший спосіб зберегти хліб свіжим на довше, оскільки плісняві потрібно більше часу, щоб поширитися по всьому буханцю", - сказала вона.

Експертка також розповіла, щоб хліб довше залишався свіжим, найкраще зберігати його накритим - у хлібниці або пакеті для хліба, і намагатися, щоб упаковка була цілою і покривала якомога більшу частину хліба.

"Також слід тримати буханець подалі від води, яка може прискорити розвиток плісняви. Якщо ви схильні повільно їсти хліб, хорошим варіантом буде заморозити його. Це збереже хліб їстівним і запобігатиме поширенню плісняви. Щоб розморозити хліб, просто використовуйте режим розморожування на тостері, щоб уникнути розмокання скибки", - додала вона.

Чи можна їсти хліб, який вже почав пліснявіти

За словами експертки, запліснявілий хліб, як правило, краще викинути, оскільки пліснява, швидше за все, поширилася набагато далі по буханцю, ніж це видно.

Що потрібно знати про Express.co.uk

Express.co.uk - британський таблоїд, який є цифровим підрозділом Daily Express і Sunday Express - одного з найвідоміших і надійних британських новинних брендів.

З 1900 року Express надає мільйонам читачів інформоване висвітлення найважливіших світових подій як у друкованому вигляді, так і в режимі онлайн.

Як кажуть у виданні, вони щодня намагаються надати читачам найкращу журналістику, інформувати та розважати.

Читайте також:

Джерело матеріала
loader
loader