Як мити гребінець для волосся: маленький нюанс, який впливає на якість зачіски
Як мити гребінець для волосся: маленький нюанс, який впливає на якість зачіски

Як мити гребінець для волосся: маленький нюанс, який впливає на якість зачіски

Коли ви розчісуєте волосся гребінець збирає весь бруд та пил, тому потрібно регулярно його мити.

Волосся - це незаперечний символ краси, саме тому більшість витрачає багато часу та зусиль на догляд за ним. Однак, гребінці також впливають на волосся, тому потрібно регулярно їх чистити, пише sante+.

Чому потрібно регулярно мити гребінець

Розчісування волосся - це не лише розплутування пасом, воно також необхідне для розподілу шкірного сала по волоссю, забезпечуючи природний захист від сухості. Крім того, він допомагає позбавити волосся від частинок пилу та інших забруднень, накопичених протягом дня.

Але брудний гребінець швидко стає гніздом для цих самих забруднень, які ви ризикуєте залишати на волоссі кожного разу, коли розчісуєтесь.

Як мити гребінець

  1. Видаліть волосся, що застрягло на гребінці. Вставте гребінець або інший тонкий предмет між заплутаним волоссям і основою щітки. Обережно підніміть пасма в декількох місцях, щоб легко їх вийняти. Якщо волосся застрягло між зубцями щітки, використовуйте кінчик гребінця, щоб витягнути його з важкодоступних місць.
  2. Вимийте щітку мильним розчином. Наповніть велику ємність теплою водою, додайте кілька крапель засобу для миття посуду, перемішуючи, доки не отримаєте легку піну. Замочіть щітку в мильному розчині. Однак, якщо щітка зроблена з дерева, то не занурюйте її повністю у воду, оскільки це може пошкодити дерев'яну поверхню. Замість цього ненадовго занурте щетину в мильну воду, а потім обережно струсіть, щоб видалити надлишки води. Якщо щітка виготовлена з пластику або металу: занурте її в мильну воду і залиште приблизно на 3 хвилини. Після того, як щітка розмокла, ретельно промийте її теплою водою, щоб видалити всі сліди мила.
  3. Висушіть щітку. Якщо щітка виготовлена з дерева або натуральної щетини, то покладіть її лицьовою стороною донизу на рушник або повісьте, щоб вона висохла якомога краще. Якщо щітка виготовлена з пластику або металу, то покладіть її лицьовою стороною вниз на чистий рушник і залиште сушитися на повітрі на ніч.

Як часто потрібно мити гребінець

Не обов'язково щодня мити гребінець. Загалом, гарного очищення раз на два тижні достатньо, особливо якщо ви користуєтеся засобами для укладки або втрачаєте волосся під час розчісування.

Коли слід замінити гребінець

Якісний гребінець може служити роками, але коли щетина зношена, деформована або, незважаючи на всі ваші зусилля, просто більше не виглядає чистою, настав час її замінити.

Як зберегти гребінець для волосся чистим довше

Santé+ Magazine

Santé + Magazine - це журнал, що спеціалізується на порадах по дому та невеликих порадах для повсякденного життя, журнал, який вже більше десяти років є частиною франкомовного ландшафту друкованих ЗМІ. Спочатку журнал був доступний у друкованому вигляді, але згодом вийшов у цифровій версії.

Читайте також:

Джерело матеріала
loader