Масовані обстріли Росією Запоріжжя КАБами: у ЗСУ назвали причину
Масовані обстріли Росією Запоріжжя КАБами: у ЗСУ назвали причину

Масовані обстріли Росією Запоріжжя КАБами: у ЗСУ назвали причину

Водночас ЗС РФ стали менше застосовувати С-300, С-400 та С-200.

Російські окупанти змінили тактику ударів по Запоріжжю — по прифронтовому обласному центрі переважно завдають авіаударів, а не застосовують балістику типу С-300/С-400. До таких дій ворога змусили вдатися атаки ЗСУ на сили ППО противника у Криму.

Як розповів в ефірі Ранок.LIVE голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко, Росія все частіше застосовує по Запоріжжю керовані авіабомби.

Тимочко зауважив, що завдяки зусиллям ЗСУ вдалося значно знизити кількість систем С-300, С-400 та С-200 у Криму, які раніше використовувалися окупаційною армією.

"Ми зуміли серйозно знищити їхні С-300, С-400, С-200, які вони застосовували з Криму. Після того як ми обвалили їхню систему С-300, вони все одно, намагаючись тримати під терором Запоріжжя, тепер намагаються використовувати додатково авіацію для завдання таких ударів", — висловився Тимочко.

Хто такий Іван Тимочко

Тимочко Іван - учасник бойових дій, чинний військовослужбовець, голова ради резервістів Сухопутних військ Збройних Сил України, ветеран АТО, повідомляє Вікіпедія.

Вибухи у Запоріжжі - що варто знати

Протягом останнього тижня Росія помітно збільшила інтенсивність обстрілів Запоріжжя — під удар потрапляє переважно цивільне населення. Зокрема, учора, 29 вересня, РФ влучила у житлові будинки, понад десяток людей отримали поранення.

У ЗСУ нагадували, що Запоріжжя — прифронтове місто, і росіяни з області "нікуди не поділися". Однак у противника немає ресурсу вести наступальні дії. Хоча експерти вважають, що ЗС РФ можуть активізуватися на цьому напрямку, щоби спробувати відволікти ЗСУ.

Як зауважував генерал-лейтенант у відставці Ігор Романенко,загроза окупації Запоріжжя зʼявиться, якщо Росії вдасться загарбати Вугледар — за це місто з противником тривають жорстокі бої і досі.

"Захопивши Вугледар, росіяни зможуть продовжити просування до великих міст. Спочатку просування на цьому напрямку матиме лише оперативне значення, а далі може перерости у стратегічне. З військової точки зору – це певні напрямки та території, і ситуація може погіршуватися", — висловився він напередодні.

Масовані обстріли Росією Запоріжжя КАБами: у ЗСУ назвали причину
КАБ - що відомо про російські бомби / Інфографіка: Главред

Вас також можуть зацікавити новини:

Джерело матеріала