Можливо, що електроенергія буде, але передати її на схід буде неможливо – депутатка
Можливо, що електроенергія буде, але передати її на схід буде неможливо – депутатка

Можливо, що електроенергія буде, але передати її на схід буде неможливо – депутатка

Зимовий період в Україні може виявитися складним через постійні обстріли енергооб’єктів, що призведе до значного дефіциту електроенергії. Про це в інтерв’ю «Новини.Live» розповіла народна депутатка та членкиня комітету з питань енергетики та ЖКХ Інна Совсун. За її словами, найбільше страждатимуть східні області країни.

Совсун зазначила, що найбільша частка зруйнованої генерації припадає саме на схід України.

«Дві великі електростанції розташовані на заході, і наше завдання — передати електрику на схід. Але якщо системи передачі зазнають руйнації, може виникнути ситуація, коли генерація є, а можливості передати електрику, наприклад, до Харкова, немає», — пояснила депутатка.

Проблеми зі світлом також спостерігаються в Запорізькій області, де постійні удари по об’єктах електропередачі ускладнюють ситуацію. За словами Совсун, «мінімальні рішення, які може зробити місцева влада – поставити турбіни – могли б забезпечити живлення критичної інфраструктури. Це особливо важливо для Харкова, де ризики надто високі».

Місія ООН з моніторингу дотримання прав людини в Україні (ММПЛУ) прогнозує, що цієї зими українці можуть стикнутися з відключеннями електроенергії тривалістю від чотирьох до 18 годин на добу. Однак чиновники в уряді запевняють, що до кінця жовтня та в листопаді проблем з енергопостачанням не буде, висловлюючи сподівання, що цьогорічна зима пройде без значних відключень, як і минулого року.

Теги за темою
електроенергія
Джерело матеріала
loader