Сибіга розповів, що у Будапешті відзначають "позитивну динаміку" довкола нацменшин
Сибіга розповів, що у Будапешті відзначають "позитивну динаміку" довкола нацменшин

Сибіга розповів, що у Будапешті відзначають "позитивну динаміку" довкола нацменшин

Глава МЗС України Андрій Сибіга після переговорів з главою МЗС Угорщини Петером Сійярто в Будапешті заявив, що він та його угорський колега відзначають "позитивну динаміку" у вирішення питання нацменшин.

Про це Сибіга розповів у заяві для преси після зустрічі з Сійярто, пише "Європейська правда".

Міністр привітав відкриття в Угорщині першої двомовної українсько-угорської школи для українських дітей.

"Саме в цій школі я побував зранку сьогодні.

Я залишився з надзвичайно позитивними враженнями.

Впевнений, що цей освітній заклад сприятиме збереженню української ідентичності, допоможе дітям адаптуватися в середовищі, не втрачаючи свого культурного коріння, а також буде черговим кроком до порозуміння між Україною та Угорщиною", – зазначив міністр.

Він наголосив, що Україна підтверджує взяті на себе як двосторонні, так і міжнародні зобов’язання щодо забезпечення прав осіб, які належать до угорської національної спільноти.

"Ми з паном міністром констатували позитивну динаміку у вирішенні цього питання, а також домовилися про подальшу взаємодію з метою досягнення порозуміння з усіх чутливих питань", – підкреслив Сибіга.

Угорці України, додав він, є невід’ємною і рівноправною частиною української політичної нації та ключовим мостом порозуміння між двома державами.

Ці вимоги були включені до переговорних рамок щодо вступу України в ЄС.

Правда" раніше детально аналізувала перелік цих вимог у статті: Як Угорщина знову перетнула червоні лінії у шантажі України на шляху до ЄС.

Джерело матеріала
loader
loader