За одну копійку заробите десятки тисяч: з яким дріб’язком можна вмить розбагатіти
За одну копійку заробите десятки тисяч: з яким дріб’язком можна вмить розбагатіти

За одну копійку заробите десятки тисяч: з яким дріб’язком можна вмить розбагатіти

Деякі українські монети, на перший погляд звичайні копійки, можуть коштувати значні суми грошей. Наприклад, номінал у 1 копійку 1992 та 1996 років може стати джерелом прибутку, при цьому вартість такої монети залежить від її рідкісності та стану.

Один із найцінніших екземплярів — це 1 копійка 1992 року, різновиду 1.35АА. Цю монету можна впізнати за специфічними ознаками: ступінчастою верхівкою правого верхнього листа та маленькими ягодами. Нумізмати готові заплатити за неї понад 11 000 гривень на спеціалізованих аукціонах.

Інший рідкісний різновид копійки того ж року — 1.11АЕ, що відрізняється округлою верхівкою правого верхнього листа та більшими ягодами. Ціна такої монети коливається від 4 000 до 14 000 гривень залежно від стану.

1 копійка 1992 року. Фото: Монети-Ягідки

Не менш цінними є і 1 копійка 1996 року. Наприклад, за різновид 1БА з великими ягодами можна отримати від 1 300 до 2 000 гривень, а за різновид 1БВ із маленькими ягодами — від 2 500 до 3 000 гривень. Особливою цінністю володіють монети, що збереглися з наборів НБУ, адже монети з обігу коштують дешевше.

1 копійка 1996 року. фото: Монети-Ягідки

Таким чином, прості копійки можуть стати джерелом значних прибутків для уважних колекціонерів або навіть випадкових власників, які зберегли ці монети в гарному стані.

Раніше ми розповідали, що старі 5 копійок вартують десятки тисяч гривень: на яких монетах можна заробити купу грошей

Також, на роботу можна не ходити: за одну українську монету колекціонери дадуть місячну зарплату

Джерело матеріала
loader