За програмою «єВідновлення» українці отримали ще ₴837 мільйонів
За програмою «єВідновлення» українці отримали ще ₴837 мільйонів

За програмою «єВідновлення» українці отримали ще ₴837 мільйонів

Міністерство розвитку громад та територій спрямувало на житлові сертифікати за програмою «єВідновлення» ще 837 млн грн.

Про це пресслужба міністерства повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Завдяки стабільній та тривалій підтримці Світового банку розпочинається черговий етап виплат компенсацій за пошкоджене житло. Так, в межах проєкту HOPE від Світового банку українські родини, чиє житло було пошкоджено через російську агресію, отримали ще 837 млн грн виплат для відновлення домівок», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що основна частина цих коштів буде використана для оплати майже 3 тис. заяв по категорії Б, за якою для відновлення житланадається від 200 тис. грн. Крім того, погоджено виплати по майже 2 тис. заяв по категорії А на дрібні ремонти, сума відшкодування по яких не перевищує 200 тис. грн.

Пріоритетне право на отримання допомоги є в учасників бойових дій, сімей загиблих військовослужбовців, мобілізованих українців, багатодітних родин, людей з інвалідністю І та ІІ груп, а також батьків-вихователів дитячого будинку сімейного типу, прийомних батьків, патронатних вихователів, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

У межах програми «єВідновлення» вже більше 64 тис. родин отримали кошти для ремонту пошкоджених домівок та більше 4 тис. реалізували житлові сертифікати і придбали нові оселі замість повністю знищених.

Як повідомлялося, українці, які через війну втратили житло, зможуть використати житловий сертифікат «єВідновлення», щоб сплатити перший внесок за іпотеку за програмою «єОселя».

Джерело матеріала
loader