Експерти розповіли, чому буряк важливо додати до раціону кожної людини
Експерти розповіли, чому буряк важливо додати до раціону кожної людини

Експерти розповіли, чому буряк важливо додати до раціону кожної людини

Якщо ви не звикли їсти буряк, настав час зробити цей овоч частиною свого щоденного раціону. Про це повідомляє ТСН, пише agronews.ua.

Звичайна порція вареного буряка в 100 г містить 44 калорії, 1,7 г білка, 0,2 г жиру і 2 г клітковини, що робить його низькокалорійним, але поживним варіантом. Це робить його ідеальним доповненням до вашої дієти, спрямованої на зниження ваги.

Буряк забезпечує дієтичну клітковину, що підтримує регулярність травлення, і сполуки, що допомагають роботі печінки, нейтралізуючи та виводячи токсини. Буряковий сік також допомагає регулювати рівень цукру в крові, що робить його корисним для підтримки стабільної енергії протягом дня.

Буряк допомагає розширити артерії та зменшити частоту серцебиття. Фахівці помітили, що буряк забезпечує правильне функціонування системи кровообігу.

Червоний буряковий сік підвищує розумову і фізичну діяльність організму на 16%. Він може запобігти деменції і поліпшити загальну діяльність мозку.

Спортсмени можуть також вважати буряк корисним, оскільки нітрати покращують фізичну працездатність, підвищуючи ефективність мітохондрій, виробників енергії в клітинах.

Дослідження показують, що буряковий сік може підвищити витривалість, поліпшити кардіореспіраторну продуктивність і використання кисню під час вправ.



Перегляди: 0
Джерело матеріала
loader
loader