"Розглядають й інші варіанти": чим для Росії закінчиться ядерний удар по Україні
"Розглядають й інші варіанти": чим для Росії закінчиться ядерний удар по Україні

"Розглядають й інші варіанти": чим для Росії закінчиться ядерний удар по Україні

На думку росіян, застосування ядерної зброї призведе до негайної капітуляції України, зазначає аналітик.

Росія боїться застосовувати ядерну зброюу війні проти України, адже наслідки застосування цієї зброї можуть бути несподівані для самої РФ. Про це під час чату з читачами Главреда заявив політичний експерт Максим Розумний.

За його словами, на думку росіян, застосування ядерної зброї повинно мати такий самий вплив, як бомбардування Хіросіми та Нагасакі: вони очікують, що після цього Україна негайно капітулює, і конфлікт завершиться.

"Але, мабуть, росіяни змушені прораховувати й інші варіанти. Оскільки в них немає ясності в цьому питанні, тому й немає дій з цього приводу", - зазначив він.

'Розглядають й інші варіанти': чим для Росії закінчиться ядерний удар по Україні
Які країни володіють ядерною зброєю / Інфографіка: Главред

Хто такий Максим Розумний

Максим Розумний – український політолог, філософ, журналіст, поет. Доктор політичних наук. З 2024 року – професор кафедри міжнародних відносин Київського столичного університету імені Бориса Грінченка. Народився 27 червня 1969 року в місті Київ. Закінчив Київський державний університет імені Тараса Шевченка, факультет журналістики (1992). Завідувач відділу стратегічних комунікацій Національного інституту стратегічних досліджень (2005-2008); радник віце-прем'єр-міністра України (2008); завідувач відділу гуманітарної політики та безпеки Національного інституту проблем міжнародної безпеки (з 2009), пише Вікіпедія.

Ядерні погрози РФ - останні новини за темою

Нагадаємо, як раніше повідомляв Главред, президент України Володимир Зеленський заявив в ефірі Fox News, що, хоча Путін і демонструє непередбачуваність, малоймовірно, що він застосує ядерну зброю, хоча така загроза існує.

Адмірал НАТО Роб Бауер вважає, щоядерна риторика Путіна— це наслідок провалу в реалізації його військових цілей.

Тим часом Китай та Бразилія в ООН застерегли від ядерних погроз Україні, хоча в їх заяві прямо не згадувалася Росія, але це явно натякало на останні висловлювання Путіна про можливе застосування ядерної зброї проти неядерних країн.

Джерело матеріала
loader
loader