Швидка зарядка iPhone 16 виявилася фейком
Швидка зарядка iPhone 16 виявилася фейком

Швидка зарядка iPhone 16 виявилася фейком

У мережі перевірили твердження про те, що лінійка iPhone 16 підтримує набагато швидшу зарядку, ніж раніше. Зважаючи на все, це неправда.

Раніше ми писали, що в iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro та iPhone 16 Pro Max з'явилася підтримка супершвидкої (за мірками айфонів) зарядки потужністю до 45W. Інформацію було взято з нормативної бази китайських державних відомств — там було зазначено, що новинки можуть приймати до 15В та до 3А. Фахівці ChargerLAB провели своє тестування топового iPhone 15 Pro Max і виявили, що такої потужності смартфон ніяк не приймає.

Згідно з дослідженням, смартфону вдалося досягти максимальної стійкої зарядки на рівні 30 Вт. У піку він приймав до 37 ват, але побачити таку цифру вдавалося не за кожної зарядки — для цього доводилося запускати дуже енергоємні процеси на смартфоні під час зарядки. Тестування проводилося з використанням оригінальних зарядних пристроїв Apple, так і сторонніх аксесуарів.

ChargerLab-iPhone-16-Pro-Max-Large.jpg (50 KB)

У результаті виходить, що прогрес у швидкості зарядки становить +10W у порівнянні з iPhone 15 Pro, для якого максимальна потужність заявлена ​​на рівні 27W. Швидше за все, 45W — це лише пропускна здатність порту USB-С в нових айфонах, а не пікова потужність їх зарядки.

Джерело матеріала
loader