Відключення світла взимку: у Раді назвали міста, де буде найскладніша ситуація
Відключення світла взимку: у Раді назвали міста, де буде найскладніша ситуація

Відключення світла взимку: у Раді назвали міста, де буде найскладніша ситуація

Енергетична система України зазнала суттєвих пошкоджень внаслідок постійних масованих атак рф - внаслідок цього взимку очікується значний дефіцит електроенергії.

Про це в інтерв'ю Новини.LIVE повідомила Інна Совсун, депутатка Верховної Ради від партії "Голос" та членкиня комітету з питань енергетики та ЖКГ.

Через постійні обстріли з боку росії найбільші руйнування в енергетичній генерації спостерігаються на сході України.

"Дві великі електростанції знаходяться на заході України і наше завдання передати електрику на схід. А у випадку руйнації систем передач — дуже раптово може бути так, що генерація є, а можливості передати до Харкова немає. Або ж може бути так, що в якихось регіонах світло є ледь не цілодобово, а в деяких ні. І це саме по цій причині", — пояснила Інна Совсун.

Ситуація зі світлом в Запоріжжі також залишається складною через постійні удари по об'єктах енергетичної інфраструктури.

"Місцева влада може вжити мінімальних заходів, таких як встановлення турбін, які могли б забезпечити електропостачання для критичної інфраструктури. Це дійсно необхідно для Харкова, оскільки існує високий ризик, що електроенергія в Україні буде вироблятися, але її неможливо буде доставити до Харкова", — додала депутатка.

Останні новини України:

Не усім по кишені: українці можуть докупити страховий стаж до пенсії.

Пенсія може бути зменшена на 20%: щоб не втратити виплати, доведеться звертатись в ПФУ.

Пенсійні виплати: скільки отримають українці з зарплатою в 15 тисяч гривень, сума може засмутити.

Джерело матеріала