Україна провела успішні випробування власної балістичної ракети - Зеленський
Україна провела успішні випробування власної балістичної ракети - Зеленський

Україна провела успішні випробування власної балістичної ракети - Зеленський

Президент розповів про виробництво власної української далекобійної зброї та її застосування.

Україна провела успішні випробування власної балістичної ракети. Про це офіційно заявив президент України Володимир Зеленський.

"Українські захисники застосовують далекобійну ракету-дрон "Паляниця", а нова балістична ракета успішно пройшла льотні випробування. Україна також має "Нептуни", щонайменше 15 "Богдан" щомісяця та нову ремонтну базу для техніки", - сказав Зеленський.

Він також зазначив, що лише за перше півріччя цього року Україна виробила у 25 разів більше боєприпасів для артилерії та мінометів, ніж за весь 2022 рік. До того ж можливе створення 4 мільйонів дронів, вже понад 1,5 мільйона законтрактовано.

"Зараз практично кожен візит до наших країн-партнерів, майже кожні перемовини з партнерами, із лідерами держав світу, а також безпосереднє спілкування з оборонними компаніями – усе це приносить Україні більше інвестицій в оборонну сферу, нових технологій і, відповідно, виробничих можливостей", – сказав він.

Зеленський анонсував укладання угод та підписання важливих документів. До того ж він зазначив, що в Україну прийдуть працювати нові компанії.

Дивіться відео з виступом Володимира Зеленського на форумі:

Зеленский
Україна провела випробування власної балістичної ракети / фото: скріншот

Нова ракета-дрон Паляниця - головні новини

У суботу, 24 серпня, Володимир Зеленський оголосив про перше успішне використання нової української ракети-дрона під назвою "Паляниця". Проте цю зброю могли застосовувати й раніше під час ударів по ворожих об’єктах, пише Defense Express. Зокрема - під час атак на тимчасово окупованих територіях.

У матеріалі Главреда "Долетить до Москви і двох десятків аеродромів РФ: чого очікувати від "Паляниці" у війні" йдеться про те, що нова зброя для ЗСУ Паляниця дістане до російської столиці з Харкова і Сум.

Україна провела успішні випробування власної балістичної ракети - Зеленський
Ракети українського виробництва та їх дальність ураження / Інфографіка: Главред

Через політичні обмеження у застосуванні західного озброєння углиб Росії Україна розгорнула власну ракетну програму.

Нещодавно президент Володимир Зеленський натякнув, що у рамках цієї програми "вже є практичні результати". За його словами, зросли поставки певних видів озброєння у військо. Крім того, Україна розвиває виробництво далекобійних дронів.

Джерело матеріала
loader