Чому блимає енергозберігаюча лампочка при увімкненому світлі: чим це загрожує
Чому блимає енергозберігаюча лампочка при увімкненому світлі: чим це загрожує

Чому блимає енергозберігаюча лампочка при увімкненому світлі: чим це загрожує

Чому при включенні світло мерехтить - досвідчені фахівці поділились важливими порадами.

Як виправити мерехтливу лампу у будинку та яка причина такої поломки - досвідчені електрики поділились дієвими порадами. Мерехтіння ламп дуже серйозна проблема, адже такий процес може завдати проблем не лише електриці, а здоров'ю людини. Люди напружують зір, це може дуже дратувати та створювати некомфортні умови для життя у будинку. Фахівці поділились популярними причинами цієї проблеми та як її вирішити.

Чому блимає енергозберігаюча лампочка при увімкненому світлі

Мерехтіння ламп - побічний ефект переходу від звичайних ламп розжарювання і галогенних освітлювальних пристроїв до світлодіодних. Раніше якщо починала блимати звичайна лампа, було зрозуміло - скоро перегорить, пора міняти. Зі світлодіодним ж лампою набагато складніше.

Почнемо з того, чому світлодіодна лампа породжує спалахи, коли струм нібито не повинен проходити на цоколь - в вимкненому стані. Таке явище не властиво звичайним лампам, а ось у світлодіодних зустрічається часто.

Ще однією причиною неполадок в роботі світлодіодних ламп, що проявляються мерехтінням, є перешкоди високої частоти, вироблені такими приладами, як антени, радіоприймачі, телефони, мікрохвильові печі. Від таких високочастнотних перешкод страждає не тільки освітлювальне обладнання на світлодіодах, а й інші пристрої.

Чому блимає енергозберігаюча лампочка при увімкненому світлі: чим це загрожує
Які прилади найбільше споживають електрики / Інфографіка: Главред

Як зробити, щоб лампочка не блимала

Якщо ви звернулись до майстра у такому випадку, то зазвичай вони знають, що і як робити. Однак, якщо за справу береться новачок, тоді краще не ризикувати і не пробувати розібратися в цих складнощах з нуля.

Фахівці відреагували на лайфхак, який завірусився у Мережі - як самостійно усунути мерехтіння світлодіодних ламп. Там радять припаяти резистор до проведення біля джерела світла або встановити його в розподільчій коробці. Електрики попереджають, що це не лише неробочий лайфхак, а ще й дуже небезпечний. Існують серйозні ризики спровокувати замикання та пожежу.

Натомість фахівці порадили, що найкращим рішенням для усунення такої проблеми, варто провести окрему нейтраль для індикатора. Таким чином можна усунути зайвий вплив на ланцюг живлення. Також експерти розкрили, що деякі виробники електрофурнітур можуть додавати окремі контакти для живлення підсвітки. У такому випадку, необхідно для підключення підвести фазу та дві нейтралі. Тоді після підключенні до окремої нейтралі, струм буде протікати повз ланцюг освітлення.

Дивіться відео про те, чому LED лампа світиться після відключення:

Більше цікавих новин:

Джерело матеріала
loader