Населення України скоротилося до 35,8 млн осіб – у Кабміні оцінили демографію країни
Населення України скоротилося до 35,8 млн осіб – у Кабміні оцінили демографію країни

Населення України скоротилося до 35,8 млн осіб – у Кабміні оцінили демографію країни

Кількість населення в Україні станом на липень становила 35,8 млн осіб. З них - 31,1 млн громадян проживає на підконтрольних Києву частинах країни. Про це йдеться у постанові Кабінету міністрів, опублікованій на урядовому порталі.

За даними Державної служби статистики, на момент проведення Всеукраїнського перепису населення 5 грудня 2001 року чисельність населення України становила 48,5 млн осіб. За оцінками Інституту демографії та соціальних досліджень НАН України, чисельність населення на 1 січня 2022 року становила 42 млн осіб, а на липень 2024 року – 35,8 млн, з яких 31,1 млн проживали на територіях, де органи державної влади повністю виконують свої функції.

У стратегії зазначено, що через виклики та загрози, що продовжуються, навіть після закінчення бойових дій, чисельність населення, за прогнозами Інституту демографії, може знизитися до 28,9 млн до 2041 року і до 25,2 млн до 2051 року.

- Прогнозування чисельності населення ускладнюється через відсутність необхідних статистичних даних, зокрема через неможливість урахування демографічних показників на тимчасово окупованих територіях, багатоваріантність сценаріїв військових подій, - зазначили у Кабміні.

  • 17 вересня WSJ опублікувала статтю про майбутню демографічну катастрофу в Україні. У ній йдеться, що напад Росії вплинув на населення України.
  • 27 вересня директор Інституту демографії НАН України Елла Лібанова заявила, що в Україні не варто очікувати бебі-буму після завершення війни, тому що в нас дуже мало молоді.
Джерело матеріала
loader
loader