Краще за майонез і кетчуп: шеф-кухар розкрив рецепти смачних домашніх соусів
Краще за майонез і кетчуп: шеф-кухар розкрив рецепти смачних домашніх соусів

Краще за майонез і кетчуп: шеф-кухар розкрив рецепти смачних домашніх соусів

Шеф-кухар Олександр Огороднік поділився з українцями рецептами двох смачних соусів – сирного, а також чимічурі, який ідеально підходить до мʼяса та риби.

Щоб приготувати смачний сирний соус, який зазвичай подають до бургерів чи картоплі фрі в закладах фастфуду, нам знадобиться лише три головні інгредієнти:

  • вершки (жирність 33%) - 300 г
  • плавлений сир Чеддер - 100 г
  • моцарела (терта) - 100 г
  • сіль і перець - за смаком

У сотейнику доводимо до кипіння вершки. Слідом додаємо сіль, перець, чеддер, моцарелу та готуємо, помішуючи віничком, до повного розчинення. Подавати сирний соус можна як гарячим, так і холодним, але шеф-кухар відзначив, що в гарячому вигляді він все ж таки смачніший.

Чимічурі – це латиноамериканський соус, який найкраще підходить до смаженого мʼяса. Для його приготування нам знадобиться:

  • листя петрушки - 20 г
  • листя кінзи - 20 г
  • перець чилі свіжий - 5г (можна регулювати за бажанням)
  • часник -15 г
  • цибуля синя - 50 г
  • оцет (найкраще підійде вишневий або з червоного вина) - 100 г
  • олія оливкова - 100 г
  • сіль - 10 г
  • цукор - 25 г
  • чорний перець - 2 г

Дрібно нарізаємо петрушку, кінзу, цибулю та перець чилі. Додаємо натертий часник, оцет, олію, сіль, цукор, мелений перець і добре все перемішуємо. Зберігати соус Чимічурі, як і сирний, треба в холодильнику.

Після холодильника шеф-кухар радить дати постояти соусу чимічурі 30 хвилин за кімнатної температури та перемішати його перед уживанням.

Останні новини України:

Медовик для лінивих: переможниця "Мастер Шеф" показала швидкий рецепт.

Міша Кацурін показав, як смачно приготувати яйця для сніданку.

Смачніше, ніж запіканка: простий рецепт шоколадного пирога з сирною начинкою.

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader
loader